Αντί Ρόδο και Κω πήγαν τα κότερα στην Τουρκία – Οι μαρίνες κάνουν την διάφορα …

Οι «βιπς» που οργώνουν ολόκληρο το καλοκαίρι τις θάλασσες με τις πολυτελέστατες θαλαμηγούς τους ή ακόμη και τα μικρά κότερα τους, αποφεύγουν να έρθουν στην Κω γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν θα βρουν μέρος για να δέσουν!!!Άλλοι που έρχονται στην Κω κατά μεγάλο ποσοστό αναγκάζονται να φύγουν λόγω ελλείψεως χώρου στο Λιμανάκι και καταφεύγουν τελικά στις «Μαρίνες» της Αλικαρνασσού οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι τώρα γεμάτες από κότερα που αρχικά είχαν προορισμό την Κω και τη Ρόδο.

Πράγματι η έλλειψη μιας μεγάλης και σύγχρονης «μαρίνας» στο νησί μας ζημιώνει τον τοπικό τουρισμό αφού ετήσια χάνουμε πολλούς τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης κι ενώ παράλληλα η Κως δυσφημίζεται και από τα παράπονα των ιδιοκτητών θαλαμηγών οι οποίοι δεν διστάζουν να περιγράψουν τις ταλαιπωρίες που υφίστανται ακόμα και όταν κατορθώσουν να δέσουν στην υποτιθέμενη «μαρίνα» μας που στερείται ακόμα και της στοιχειώδους υποδομής.

Όπως έγινε γνωστό μόνο τον περασμένο μήνα Αύγουστο ήρθαν στην Κω 600 κότερα ενώ άλλα τόσα περίπου που είχαν προαναγγείλει μια επίσκεψη τους στην Κω αναγκάσθηκαν τελικά να επισκεφθούν εκτός προγράμματος τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Βέβαια κάποια αρχή έγινε από το Λιμενικό Ταμείο. Όμως τα σχέδια και οι προτάσεις για την νέα «μαρίνα» της Κω σκάλωσαν κάπου στην Αθήνα και θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να πεισθούν οι αρμόδιοι ότι το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό μας και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.

Πηγή : vimatisko.gr

Pin It on Pinterest