‘’Καταστροφική η ματαίωση του έργου αγοράς κτιρίου φοιτητικής στέγης για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου’’

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ‘’Καταστροφική η ματαίωση του έργου αγοράς κτιρίου φοιτητικής στέγης για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου’’

Καταστροφική χαρακτηρίζει την απένταξη του έργου της φοιτητικής εστίας στη Ρόδο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.
Όπως είναι γνωστό υπήρχαν, μέσω του ΕΣΠΑ, 6 εκ. ευρώ για την αγορά κτιρίου στη Ρόδο, το οποίο θα στέγαζε πάνω από 100 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά από άγονο διαγωνισμό, ο οποίος είχε επαναπροκηρυχτεί εκ νέου, ο Περιφερειάρχης κ.Μαχαιρίδης εξέδωσε απόφαση για την απένταξη του έργου.
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ.Μάνος Κόνσολας επισήμανε:
«Θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει υποδομές φοιτητικής στέγης αλλά και ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Χάθηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ με την απένταξη του έργου.
Παράλληλα όμως χάθηκε και η ευκαιρία να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.
Είναι μια καταστροφική εξέλιξη.
Για μένα, υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για την καθυστέρηση υλοποίησης του διαγωνισμού αλλά και για τις προδιαγραφές και τους όρους που ετίθεντο για την αγορά του ακινήτου. Φαίνεται και αποδεικνύεται ότι αυτοί οι όροι ήταν απαγορευτικοί για να καταθέσουν προσφορές ιδιοκτήτες ακινήτων από τη Ρόδο και μου προξενεί εντύπωση, για ποιο λόγο δεν υπήρξε εναλλακτική αντιμετώπιση.
Εύχομαι και ελπίζω ο νέος Περιφερειάρχης και ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, να συνεργαστούν αποδοτικά και να κινηθούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Να αντιληφθούν τη σημασία ύπαρξης αυτής της υποδομής και να διασφαλίσουν πόρους για την αγορά κτιρίου, που θα χρησιμοποιηθεί ως φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο»
Ο κ.Κόνσολας έθεσε επιτακτικά το θέμα της φοιτητικής στέγης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και στον Υπουργό Παιδείας κ.Α.Λοβέρδο, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Pin It on Pinterest