Κοσμοσυρροή στην 6η Γιορτή Ελιάς στα Λάερμα ! Φωτογραφίες

Το αδιαχώρητο από κόσμο έγινε την Κυριακή 16 Μαρτίου στο χωριό των Λαέρμων στην 6η γιορτή ελιάς! Από νωρίς το πρωί η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη  και η ατμόσφαιρα ήταν καθόλα γιορτινή.

Την γιορτή ελιάς διοργάνωσαν για 6η χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Αη Γιώργης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαέρμων «Το Θάρρι» και ο Αθλητικός Σύλλογος Λαέρμων «Πολυστράτος» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς, του ΠΟΔΡ Δήμου Ρόδου και της ΔΕΡΜΑΕ Δήμου Ρόδου.

Στην γιορτή της Ελιάς συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι  του νησιού μας εκθέτοντας τα παραδοσιακά προϊόντα τους και προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα.  Ελιόσπιτα είχαν: ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαέρμων, ο ΑΘλητικός Σύλλογος Λαέρμων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου και ο Συλλογος Ορεινού Φεστιβάλ.

Επίσης την εκδήλωση πλαισίωσαν με χορευτικά σχήματα: ο Σύλλογος Κρητών Ρόδου ο” Ψηλορείτης”, ο Συλλογος Θρακομακεδόνων, ο Πολιτιστικός Συλλογος Λίνδου και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ασκληπιειού.

Παρουσία έκαναν επίσης η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, οι Σαμαρείτες και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου.

Το Σάββατο 15 Μαρτίου στα πλαίσια της 6ης Γιορτής Ελιάς, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια της ελιάς, τις ασθένειες της, την ελαιουργία, το ελαιόλαδο στη διατροφή και τις παραδοσιακές συνταγές με ελιά.

Το Σαββατοκύριακο τα Λάερμα ζωντάνεψαν, μέσα από μια υπέροχη πρωτοβουλία των φορέων του χωριού που αναδεικνύει την παράδοση του τόπου μας!

Φωτογραφίες Μιχάλης Πονήρης

rodosreport.gr

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest