Απολογισμός τετραετίας στα Κοσκινού και πικρία για την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής

Χωριό Κοσκινού – Ρόδος 25.1.2014

Απολογισμός τετραετίας 2010 -2014

Λίγοι μήνες έμειναν για να φθάσει στο Τέλος της μία τετραετία.

Μία τετραετία, πού δεν είχε ούτε πυξίδα, σχέδιο και όραμα. Τα προβλήματα πάρα πολλά, αλλά παρέμεναν άλυτα τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν έγινε η προώθηση τους, πού θα είχε αναβαθμίσει το Χωριό Κοσκινού στον Βαθμό πού έπρεπε, αλλά και πού θα είχε διαμορφωθεί, μία διαφορετική εικόνα. Τα τελευταία 20 χρόνια, έγιναν μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. Από Κοινότητες, περάσαμε στο Σχέδιο Καποδίστριας, φθάνοντας στο σήμερα, Σχέδιο Καλλικράτης. Πέρασαν πάρα πολλά χρήματα στο Παρελθόν, χωρίς να υλοποιηθούν τα Έργα Υποδομής. Να μιλήσουμε για τα Δίκτυα Ύδρευσης – Αλλαγές σωλήνων με αμίαντο, πού υπάρχουν ακόμα και σήμερα στις μέρες μας, Καθαρισμός Δεξαμενών Νερού, Καθημερινότητα, Τεχνικό Πρόγραμμα, Ασφαλτοστρώσεις, αναφέρω κάποια σημαντικά προβλήματα υποδομής για το Χωριό Κοσκινού. Δέχθηκα μία πρόταση το 2010, βλέποντας γύρω μου νέες και νέους Ανθρώπους να ασχοληθούν με την Αυτοδιοίκηση και τα κοινά. Απάντησα θετικά στην πρόταση πού δέχθηκα από την Παράταξη πού με εμπιστεύθηκε. Σε κάποιους, δεν άρεσε η απόφαση πού πήρα να ασχοληθώ με τα κοινά, ίσως γιατί δεν περίμεναν την Εκλογή μου. Θα ήθελα να ζητήσω Δημόσια Συγνώμη σε φίλες και φίλους, συναδέρφους, αν τους στεναχώρησα με την στάση μου κάποια στιγμή της τετραετίας.

Από τη Θέση του Προέδρου της Αντιπολίτευσης, πάντα έβαζα μπροστά το Συνολικό Συμφέρον του Χωριού Κοσκινού προωθώντας τα προβλήματα του. Το τελευταίο διάστημα πάρα πολύ φίλοι, με ρωτάνε αν θα είμαι υποψήφιος. Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους, πώς δεν θα είμαι υποψήφιος και δεν θα διεκδικήσω την Θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού. Το να εκλεγείς για τους Τύπους, προσωπικά εγώ δεν θα πάρω. Τέσσερα χρόνια είδαμε και είμασταν αποδέκτες της Απαξίωσης και της Κοροϊδίας , απέναντι στο Χωριό Κοσκινού, αλλά και απέναντι στον Κοσκινιάτικο Λαό, όπως και στους κατοίκους πού βρίσκονται γύρω από το Χωριό Κοσκινού. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τον οποιοδήποτε να διεκδικήσει την Θέση του Προέδρου. Όταν, δεν υπάρχουν χρήματα, εφόδια, προσωπικό και όλα εκείνα πού θα βοηθήσουν στο να λειτουργήσει μία Δημοτική Κοινότητα, για να λύσεις και χρόνια προβλήματα, δεν υπάρχει λόγος να διεκδικήσεις.

Ποτέ δεν πέταξα στα σύννεφα, αλλά και ούτε πρόκειται. Για μένα προτεραιότητα έχει η Εργασία μου και η Προσωπική μου Ζωή. Η Πολιτική, μπορεί να περιμένει στο μέλλον. Αναμείχθηκα στα κοινά, σαν νέος, με νέες ιδέες, αν μπορέσουμε και καταφέρουμε κάτι και κάνουμε κάποια βήματα μπροστά για το Χωριό Κοσκινού, τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Αν θα αναμειχθώ στα κοινά, στις Εκλογές πού θα γίνουν τον Μάϊο του 2014, δεν το γνωρίζω ακόμα. Αν συμμετέχω κάπου θα ενημερωθούν όλοι οι φίλοι μου, την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει και το σενάριο να μην αναμειχθώ με τα κοινά καθόλου. Δεν υπάρχει η δέσμευση με καμία Παράταξη, ξεκαθαρίζοντας τη Θέση μου, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού, ήταν επάνω στο Νησί της Ρόδου, αλλά και γενικά στα Δωδεκάνησα μία από τις πιο πλούσιες Κοινότητες. Πρόσφερε πάρα πολλά στην Οικονομία της Ρόδου, λόγω των Μεγάλων Ξενοδοχειακών Μονάδων. Δεν υπήρχε Σχέδιο και Όραμα, όταν υπήρχαν διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ, για να ενταχθούν τα Έργα Υποδομής, πού θα έδιναν πνοή στο Χωριό Κοσκινού, αλλά γενικά στην περιοχή των Διοικητικών Ορίων του Χωριού Κοσκινού. Λάθη έγιναν πάρα πολλά στο Παρελθόν και αποφάσεις πάρθηκαν, χωρίς όραμα, φθάνοντας στο σήμερα πού μιλάμε.

Αίτημα όλων των Κοσκινιατών και των κατοίκων, πού διαμένουν μέσα στο Χωριό Κοσκινού, αλλά και γύρω από το Χωριό.

1. Η Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού να λειτουργεί πλήρης, σαν Κ.Ε.Π.

2. Να έχει τουλάχιστον δύο απορριμματοφόρα.

3. Τουλάχιστον 15 εργάτες γενικών καθηκόντων, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθημερινότητας, βλαβών ( ΔΕΥΑΡ – ΔΕΗ )

4. Καθαρισμός των Δεξαμενών Νερού – Οπουδήποτε υπάρχει δεξαμενή να καθαριστεί και να σφραγιστούν, αποφεύγοντας να πέφτουν διάφορα αντικείμενα, πού προκαλούν διάφορα προβλήματα στην υγεία των Πολιτών. Κάποιες δεξαμενές, έχουν σοβαρά προβλήματα και απαιτείται λύση εδώ και τώρα.

5. Να κατασκευασθούν καινούρια πεζοδρόμια, έλεγχος των πινακίδων κατεύθυνσης από το Ξενοδοχείο SUNWING εως το Ξενοδοχείο KALITHEA MARE και να δοθεί βάρος στα προβλήματα των επιχειρήσεων πού αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, λόγω του Τουρισμού Οι ξένοι επισκέπτες – τουρίστες πρέπει να δούν μία διαφορετική εικόνα.

6. Να μπούν πινακίδες με τις Διεθύνσεις των Οδών μέσα στο Χωριό Κοσκινού, αλλά και γενικότερα όπου απαιτείται.

7. Συντήρηση και Επισκευή Παραδοσιακού Σπιτιού.

8. Ανακατασκευή της Πλατείας Κοσκινού, δημιουργώντας ένα μικρό Αμφιθέατρο 300 θέσεων, μετατρέποντας την Πλατεία Χωριού Κοσκινού σε Σημείο Αναφοράς.

9. Την συμμετοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού στο Δ.Σ. των Πηγών Καλλιθέας Ρόδου ( 5 μέλη ).

10. Σχέδιο και Προώθηση Τεχνικού Προγράμματος.

11. Περιοχή Λατομείων : Α. Δημιουργία για Πάρκο Αναψυχής. Β. Κατασκευή Γηπέδου. Γ. Κλειστό Γυμναστήριο.

12. Κεντρικοί Δρόμοι χρειάζονται άμεσα ασφαλτόστρωση.

Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και στέλνω το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού.

Τέλος, όσον αφορά το Νησί της Ρόδου, πρέπει να υπάρξει Οργάνωση – Οργανόγραμμα και όρεξη για δουλειά. Κατανομή ειδικοτήτων και ανάθεση χώρων ευθύνης – τμήματα στο προσωπικό.

Δημιουργία επάνω στο Νησί της Ρόδου : 12 συνεργεία Τεχνικών Υπηρεσιών, 12 συνεργεία της ΔΕΥΑΡ και να δοθούν σε λειτουργία τα απορριμματοφόρα. Να υπάρξει η συνεργασία της 95 ΑΔΤΕ, με την Περιφέρεια και τον Δήμο, όσον αφορά τις πυρκαγιές, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη χάραξη ζωνών και όπου μπορεί να δοθεί λύση στα προβλήματα. Να μπούν σε μία σειρά τα Έργα Υποδομής.

Κατάργηση των Χωρικών Αντιδημάρχων και να δοθούν στις 42 Δημοτικές Κοινότητες αρμοδιότητες και προϋπολογισμός. Να δημιουργηθούν μηχανές – υποδομές, πού θα παράγουν χρήματα, για να μπορεί να επιβιώσει ο Δήμος Ροδίων και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν Θέσεις Εργασίας. Ας επαναφέρουμε όλα εκείνα τα οποία κάποιοι νοσταλγούν ( Γιορτή Κρασιού στο Ροδίνι, Ανθεστήρια στο Μαντράκι, όλα εκείνα πού αναζητά ο Ροδιακός Λαός ).

Ας διαφυλάξουμε τον Τουρισμό στην περιοχή μας. Ας βάλουμε το Συμφέρον της Ρόδου και της Δωδεκανήσου πάνω από όλα !!! Ας υπάρξει η Ενότητα και η Συνεργασία. Πλέον, δεν υπάρχει περιθώριο άλλο, για χάσιμο Χρόνου. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα και σε καινούριες ιδέες. Αν αποτύχουν και αυτοί, τότε ας γυρίσουμε σελίδα. Οργάνωση και δημιουργία Υποδομών σε Αεροδρόμιο και Λιμάνι. Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Ρόδου.

Η Ρόδος πρέπει να κάνει ένα ‘’ BRAND ‘’ και να αποκτήσει ξανά αναπτυξιακό προβάδισμα, ισχυροποιώντας τη Θέση της. Το Νησί της Ρόδου πρέπει να γίνει Σημείο Αναφοράς. Νησιά Δωδεκανήσου Τα Νησιά αντιμετωπίζουν πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα.

Οι κάτοικοι ζούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Έστω και τώρα πρέπει να γίνει ο Σχεδιασμός, πώς να πολλαπλασιαστεί ο πληθυσμός στα νησιά της Δωδεκανήσου. Τα νησιά πρέπει να είναι κατοικίσιμα, δυναμώνοντας τα Σύνορα της Χώρας. Να δημιουργηθούν Θέσεις Εργασίας, φτιάχνοντας υποδομές. Ας έρθουν επενδυτές, πού θα επενδύσουν στον Τουρισμό.

Αίτημα όλων των Δωδεκανήσιων να έρθει η έδρα της Περιφέρειας στη Ρόδο Θα ήθελα να Ευχηθώ στις φίλες και τους φίλους το 2014 να φέρει όλα όσα εκείνα επιθυμούν ξεχωριστά και να είναι η Χρονιά τους.

Καλή δύναμη !

Με Εκτίμηση, Λοϊζος Μιχάλης

Μέλος Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού – Ρόδου

Pin It on Pinterest