Κως: Συνελήφθη 27χρονος Γερμανός, μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης

Στην Κω εντοπίστηκε και συνελήφθη υπό άκρα μυστικότητα 27χρονος Γερμανός, ο οποίος καταζητούνταν από τις γερμανικές Αρχές και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψηςγια συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινεί όπλα και ναρκωτικά, και σχετίζεται με ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις με έδρα τη Γερμανία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τη σύλληψή του, έφτασε στην Κω κλιμάκιο γερμανών αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο του νησιού, έγινε ταυτόχρονα με μια γιγαντιαία επιχείρηση και στη Γερμανία με τη συμμετοχή 550 αστυνομικών που συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα, ενώ βρέθηκε οπλισμός και μετρητά.

Τέσσερις από τους συνολικά εφτά συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε νεοναζιστική οργάνωση, γνωστή στη Γερμανία ως η «αδελφότητα της Θουριγγίας».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη τους Γερμανού ακροδεξιού

«Εντοπίστηκε στην Κω και συνελήφθη χθες 16 Ιουνίου 2022, ένας αλλοδαπός ο οποίος αναζητούνταν, από τις γερμανικές διωκτικές Αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και παράλληλα με ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση των διωκτικών Αρχών στη Γερμανία, αφού εντοπίστηκε ο διωκόμενος σε κατάλυμα, όπου διέμενε προσωρινά, επετεύχθη η σύλληψη του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Σημειώνεται ότι, κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε σθεναρά και σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο διωκόμενος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου».

Πώς τον συνέλαβαν

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε πριν από μία εβδομάδα ότι ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης – το οποίο μάλιστα φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις – πρόκειται να κρυφτεί στην Ελλάδα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή 15 ετών φυλάκισης για ναρκωτικά και όπλα.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/6) στο ξενοδοχείο όπου έμενε στην Κω. Ο 27χρονος προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη σύλληψη αντιδρώντας βίαια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ. Το μόνο που κατάφερε ωστόσο ήταν να προστεθεί σε βάρος του η κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών λειτουργών. Αρχικά ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσής του στη χώρα του.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This