Κως: «Παραδώστε μας τον ύποπτο» λέει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη στην Κω, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ενημέρωσε πως θα ζητήσει από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» έγραψε στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και ο τρόπος που αυτός επήλθε, απασχολεί σήμερα, όπως είναι φυσικό και τον Τύπο της Πολωνίας, από την οποία προερχόταν η άτυχη κοπέλα.

«Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα από το Βρότσλαβ είναι νεκρή. Η σορός της βρέθηκε στο νησί της Κω» αναφέρει η ιστοσελίδα wroclaw.pl για την 27χρονη που βρισκοταν στην Κω για λόγους εργασίας.

wroclaw1

«Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια. Ο αδερφός και ο σύντροφος της γυναίκας μίλησαν» σημειώνει από την πλευρά του το nczas.com.

ncazas

Την ίδια στιγμή, το wroclaw.wyborcza.pl αναφέρεται και στην έρευνα που έχειιατάξει ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Φόνος μιας γυναίκας από το Βρότσλαβ στο ελληνικό νησί της Κω. Ο Zbigniew Ziobro επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την Αναστάζια: «Διέταξα έρευνα», ενώ το tuwroclaw.com «δείχνει» τον Μπαγκλαντεσιανό σαν τον βασικό ύποπτο δολοφονίας της 27χρονης: «Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Εδώ βρέθηκε νεκρή. Δολοφόνος και απαγωγέας από το Μπαγκλαντές».

tujest

«Ο Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε βήματα σχετικά με τον θάνατο της Αναστασίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τι θα κάνουν οι ανακριτές. Ο πολιτικός ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. Η πολωνική δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών» σημειώνει, από την πλευρά του το goniec.pl.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest