26°C47%

Κως: «Καμπάνα» 2.734,25 ευρώ για καύση σε υπαίθριο χώρο

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.734,25 ευρώ επιβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω σε 90χρονο ημεδαπό, ο οποίος προχώρησε σε καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η παράβαση διαπιστώθηκε σε περιοχή της νήσου Κω, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Οι αρμόδιες αρχές υπενθυμίζουν ότι η ανεξέλεγκτη καύση φυτικών υπολειμμάτων ενέχει σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

Pin It on Pinterest