«Η Κως δοκιμάστηκε. Η Κως άντεξε και αντέδρασε. Η Κως θα προχωρήσει μπροστά!»

Στην Κω βρίσκεται από χθες 21.07.17 ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, για να ενημερωθεί επιτόπου αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 6,6R που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Δημήτρης Γάκης, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια δύο συνανθρώπων μας και τη συμπαράσταση του στη δοκιμαζόμενη από το σεισμό Κω που άντεξε το ισχυρό χτύπημα του σεισμού και ενημερώθηκε αρμοδίως για το σχέδιο και τις συντονισμένες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού και την όσο το δυνατόν συντομότερα επαναφορά του νησιού στην κανονικότητα.

Μαζί με τα κλιμάκια των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με επικεφαλής το γενικό γραμματέα λιμένων και λιμενικής  πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη και Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής το γενικό γραμματέα υποδομών Γιώργο Δέδε, επισκέφτηκε το κεντρικό λιμάνι της Κω, όπου και διαπίστωσαν τις βλάβες που έχει υποστεί. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κέφαλο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία πρόσδεσης του BLUE STAR 2 στο λιμάνι της Κεφάλου.  Όλες οι διαδικασίες έγιναν με απόλυτη επιτυχία. Το λιμάνι της Κεφάλου αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τη συνέχεια της απρόσκοπτης  διασύνδεσης του νησιού με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ρόδου αλλά και με τα λιμάνια των γειτονικών νησιών. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο με το βουλευτή Δωδεκανήσου επισκέφτηκε το Δημαρχείο και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Μετά τη σύσκεψη ο βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κως δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα από μια φυσική καταστροφή. Και άντεξε. Οργανωμένα και ψύχραιμα, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, η κοινωνία του νησιού αντέδρασε και κατάφερε να εξαλείψει την αρχική εικόνα μιας σεισμόπληκτης πόλης και άρχισε να επιστρέφει στην κανονικότητα. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκαν με σθένος, σχέδιο και αποτελεσματικότητα στο ρόλο τους. Η κυβέρνηση αντέδρασε  αστραπιαία. Ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα, με τη συμμετοχή τριών υπουργών της που βρέθηκαν από το πρωΐ στο νησί της Κω για την επιτόπια αξιολόγηση και το συντονισμό του έργου των τοπικών και κεντρικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε το νησί. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας ανταποκρίθηκαν στο δύσκολο έργο τους. Το Νοσοκομείο της Κω αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με απόλυτη επιτυχία. Σε όλους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η Κως έχει τις δυνατότητες και την ικανότητα να κλείσει γρήγορα και τις τελευταίες πληγές της. Το κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες γρήγορα επανήλθε. Ήδη η ζωή στην πόλη έχει περάσει σε ρυθμούς κανονικότητας. Όλα αυτά αποτελούν τη βάση για να μπορέσει το νησί να ξαναβρεί τον ομαλό ρυθμό δραστηριοποίησης και να αρχίσουν να επιλύονται τα προβλήματα που προκάλεσε η φυσική καταστροφή ένα προς ένα, με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This