Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που μπορεί να εμφανίσετε στον ύπνο σας από την μετάλλαξη Όμικρον 5

Η μετάλλαξη Όμικρον 5 του κορονοϊού κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη και σύμφωνα με τον καθηγητή βιοχημείας, Luke O’Neill, μπορεί να προκαλέσει ένα σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο κορυφαίος του Trinity College, σύμφωνα με την thesun.co.uk εξήγησε πώς ο «αλλαγμένος» ιός του κορονοϊού εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα που οι περισσότεροι δεν θα αναγνώριζαν απαραίτητα ως COVID-19.

Μιλώντας στο Newstalk της Ιρλανδίας, ο καθηγητής με έδρα το Δουβλίνο είπε: «Ένα επιπλέον σύμπτωμα για την μετάλλαξη Όμικρον 5 (BA.5) είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις».

Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία.

O καθηγητής O’Neill τόνισε ότι το νέο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού με το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα μια «διαφορετική ασθένεια».

Και τόνισε ότι ενώ τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν «καλή προστασία», νέα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν ενόψει ενός αναμενόμενου χειμερινού κύματος κορονοϊού, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων τόνισε για τα εμβόλια: «Όπως με την γρίπη, θα αλλάξετε το εμβόλιο με βάση την παραλλαγή που υπάρχει εκείνη τη στιγμή».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This