Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα της Αθήνας περιγράφει την περιπέτεια της υγείας της

Για την περιπέτεια της υγείας της μίλησε η γυναίκα που καταγράφηκε ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα.

«Στη δική μου περίπτωση ξεκίνησε ως ένα καθ’ όλα ήπιο περιστατικό μέχρι και την 5η μέρα στο νοσοκομείο», ανέφερε στον ΣΚΑΪ η ασθενής.

Όσον αφορά την παρουσία της στην Ιταλία, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι δεν θυμάται πώς προσβλήθηκε από τον ιό, υπογραμμίζοντας ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν μέρες μετά την επιστροφή της.

«Επέστρεψα Σάββατο βράδυ, την Τρίτη το βράδυ αισθάνθηκα μια καταπόνηση. Την επόμενη μέρα είχα 38,2 πυρετό. Δύσπνοια δεν είχα, ούτε βήχα, ούτε πόνο στον λαιμό», εξήγησε, επισημαίνοντας ότι την 5η μέρα παρουσίασε πυρετό, που ανέβαινε και έπεφτε ανά 6ωρο – 8ωρο, και είχε μια αίσθηση δυσφορίας στις μετακινήσεις της μέσα στο δωμάτιο.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν και ήταν ήπιο περιστατικό μετά την 5η μέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε. Οι γιατροί μετά από αυτό έκριναν ότι πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις και διεγνώσθη με πνευμονία.

«Αν βρισκόμουν στο σπίτι και μετά από 4-5 μέρες, ενώ έχω διαγνωσθεί θετική, ξανάρχιζε ένας πυρετός δεν ξέρω αν θα είχα την εγρήγορση να καταλάβω αν αυτό έχει εξελιχθεί αρνητικά.», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ήταν ιδιαίτερα τυχερή γιατί οι γιατροί έδρασαν άμεσα και έλαβε θεραπεία και μέσα σε μια βδομάδα έπεσε ο πυρετός, τονίζοντας ότι «είμαι μια βδομάδα εντελώς απύρετη».

Η αντιμετώπισή της από τον κόσμο που γνώριζε ότι είναι θετική στον κορονοϊό ήταν αυτό που της έκανε εντύπωση όπως είπε, καθώς πέρα από το ιατρικό προσωπικό όλοι οι άλλοι την απέφευγαν.

«Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν στο νοσοκομείο πέραν του ιατρικού προσωπικού. Την ημέρα που έπρεπε να υποβληθώ στην αξονική τομογραφία, ήταν εντυπωσιακό που ο τραυματιοφορέας με μετέφερε χωρίς κανένα πρόβλημα με όλες τις προφυλάξεις, ενώ με το που περιφερόμουν στους διαδρόμους εξαφανίζονταν όλοι», είπε η ασθενής, ενώ στη συνέχεια έστειλε το μήνυμά της στον κόσμο: «Δεν χρειάζεται πανικός, να μην τρομοκρατηθούμε με την διάγνωση ότι είμαστε θετικοί και να είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που αλλάξουν τα συμπτώματα.».

Τέλος, μιλώντας για το πώς η ίδια αισθάνθηκε με την κατάστασή της είπε: «Ο φόβος σε βρίσκει κάποια στιγμή σε ένα δωμάτιο απομόνωσης. Πρέπει να κρατάς τις δυνάμεις σου και να αντλείς αισιοδοξία. Όλο αυτό κάποια στιγμή περνάει» .