Κορονοϊός: Σκληραίνει τα μέτρα η Αλβανία

Σε γενική καραντίνα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα η Αλβανία για τον κορονοϊό με την κυβέρνηση να αναγγέλλει συνεχώς σκλήρυνση των μέτρων.

Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί επίσημα ένας νεκρός και 42 κρούσματα κορονοϊού σε περίπου 540 εξεταζόμενους. Είκοσι άτομα νοσηλεύονται, από τα οποία 3 σε βαρύτερη κατάσταση και ένας διασωληνομένος.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες με την Ιταλία και τις αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές με την Ελλάδα,(επιτρέπει μόνο τη διέλευση Ελλήνων υπηκόων ή Αλβανών με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα).

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και με το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και εν μέρει με τη Βόρεια Μακεδονία. Από σήμερα απαγορεύτηκαν οι αεροπορικές πτήσεις και προς Ισπανία μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Αργυρόκαστρο.

Στο εσωτερικό της χώρας έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστά παραμένουν τα εστιατόρια, οι καφετέριες και κάθε άλλος χώρος μαζικής συνάθροισης.

Αναστάλθηκαν επίσης όλα τα εθνικά πρωταθλήματα στη χώρα.

Οι θρησκευτικές κοινότητες ανακοίνωσαν την αναστολή των εκδηλώσεων τους με εξαίρεση την ορθόδοξη εκκλησία που ανήγγειλε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η θεία λειτουργία της Κυριακής και η θεία κοινωνία.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.