Κορονοϊός: Σε τι ποσοστό έχουν εμβολιαστεί οι στρατιωτικοί της Ελλάδας

Απάντηση αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού για τον κορονοϊό του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ απάντησε σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάσηκαι Θανάση Παφίλη με θέμα: «Αναστολή καθηκόντων και απλήρωτοι στρατιωτικοί λόγω μη εμβολιασμού τους».

«Η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γεγονός που αποδεικνύεται εκτός των άλλων και από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε καταρχάς ο αρμόδιος υπουργός, δίνοντας ακολούθως τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού ανά Γενικό Επιτελείο, που αφορούν στο μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό.

Έτσι λοιπόν, τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν ως εξής:

  • Γενικό Επιτελείο Στρατού: 63,51%
  • Γενικό Επιτελείο Ναυτικού: 72,59%
  • Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: 62,23%

Παναγιωτόπουλος: Το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες

«Ουσιαστικά, όμως, το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξηγώντας ότι «με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, από τον Δεκέμβριο απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας. Το εγχειρίδιο χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης, από τις 5 Νοεμβρίου έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού.

«Οι ενημερώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτική βάση, συνδυάζονται με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, ενώ παράλληλα προτρέπεται το προσωπικό να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This