Κορονοϊός: Μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την αντρική γονιμότητα

Μια νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ανακάλυψε πιθανές επιπλοκές της Covid-19 στην ικανότητα αναπαραγωγής του άντρα, ακόμα και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ερευνητές πήραν δείγμα ιστών από νεκροψίες 6 αντρών που πέθαναν από κορονοϊό και βρήκαν πως ο ιός υπήρχε ακόμα στους όρχεις τους.

Το ίδιο βρήκαν και σε 28χρονο άντρα που κόλλησε κορονοϊό και ανάρρωσε πλήρως χωρίς να εμφανίσει συμπτώματα.

«Ανακαλύψαμε επίσης την παρουσία του ιού σε έναν άντρα που υποβλήθηκε σε αυτοψία όρχεων για αντρική υπογονιμότητα και είχε ιστορικό Covid-19», δήλωσε ο Dr. Ranjith Ramasamy, αναπληρωτής καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος αναπαραγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

«Αυτά τα ευρήματα είναι καινούρια, αξιοσημείωτα και σίγουρα αξίζουν περαιτέρω διερεύνηση».

Η μελέτη θέλησε να καθορίσει το ιικό φορτίο που πρέπει να υπάρχει στους όρχεις ώστε να μπορεί να ανιχνευτεί στο σπέρμα και να μεταδοθεί μέσω σεξουαλικής επαφής.

«Είμαι σχετικά σίγουρος ότι, όπως και η παρωτίτιδα, το 20-30% των αντρών θα εμφανίσουν προβλήματα γονιμότητας στο μέλλον», συμπληρώνει ο Dr. Ramasamy.

Ο ίδιος λέει μάλιστα πως οι άντρες όλων των ηλικιών που νόσησαν από κορονοϊό και εμφάνισαν πόνους στους όρχεις πρέπει να συμβουλευτούν ουρολόγο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest