Κορονοϊός: Με PCR test 48 ωρών όλοι οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα – Ποιοι εξαιρούνται

Με PCR test θα φτάνουν στη χώρα μας οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες, όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το υπουργείο είχε αναφέρει πως το μέτρο αφορούσε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία. Ακολούθησε όμως στη συνέχεια διευκρίνιση ότι αφορά όλες τις χώρες.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 59.610 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «τσουνάμι» μολύνσεων από την μετάλλαξη Όμικρον. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η Δανία, πάλι, ξεπέρασε χθες, για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα και οι αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest