Κορονοϊός Ισπανία: Έφτασαν τους 10.935 οι νεκροί – 932 σε μία μέρα

Στα 117.710 έφθασαν τα κρούσματα της επιδημίας covid-19 στην Ισπανία, από 110.238 χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 10.935 από 10.003 χθες. Είναι η δεύτερη συνεχής ημέρα με περισσότερους των 900 θανάτους στην Ισπανία.

Το τελευταίο 24ωρο εξέπνευσαν 932 άνθρωποι, λιγότεροι από τους 950 που είχαν χάσει τη ζωή τους την προηγούμενη ημέρα.

Όπως σημειώνεται, είναι η πρώτη φορά που ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων λόγω κορονοϊού μειώνεται από τις 26 Μαρτίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον η Ισπανία έχει περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και από την Ιταλία, που είχε χθες 115.242 κρούσματα.

Η Ισπανία παλεύει με τον κορονοϊό αλλά έχει ταυτόχρονα ανοιχτά και άλλα μέτωπα. Ένα από αυτά είναι η ανεργία. Σύμφωνα με στοιχεία από τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης της χώρας από τις 12 Μαρτίου, όταν στη χώρα επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, έχασαν τη δουλειά τους 898.822 εργαζόμενοι. Πάνω από τους μισούς είναι εποχικοί υπάλληλοι.

Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων στη χώρα αυξήθηκε σε 3,5 εκατομμύρια τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν όλες τις νέες θέσεις εργασίας που χάθηκαν, καθώς δεν καταγράφονται επίσημα ως άνεργοι όλοι οι εργαζόμενοι.

Στα στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης ή ανεργίας δεν περιλαμβάνονται οι προσωρινές απολύσεις, οι λεγόμενες «ERTΕ», όπου οι εταιρίες με οικονομικές δυσκολίες μπορούν να αναστείλουν προσωρινά τη σύμβαση ενός εργαζομένου.

Πολλές εταιρίες, όπως εργοστάσια αυτοκινήτων και άλλες μεγάλες μονάδες, έχουν εφαρμόσει τέτοιου είδους προσωρινά μέτρα απολύσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Pin It on Pinterest

Share This