Κορωνοϊός: «Γιατί πρέπει να δράσετε τώρα!» – Το άρθρο με 17 εκατομμύρια προβολές σε 2 μέρες

Με άρθρο του στον ιστότοπο «Medium.com», που έχει λάβει 17 εκατομμύρια προβολές το τελευταίο 48ωρο, ο Tomas Pueyo κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε πολιτικούς, τοπικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες για την επέλαση του κορωνοϊού.

Με όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με τον κορωνοϊό, είναι πολύ δύσκολο να λάβει κάποιος αποφάσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες; Να κάνετε κάτι, αλλά τι θα είναι αυτό;

Αρχικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων που έχετε στη χώρα σας και ειδικότερα στην περιοχή σας. Ο κορωνοϊός σας πλησιάζει. Έρχεται με ταχύτητα: σταδιακά και ξαφνικά. Είναι θέμα ημερών. Ίσως μια εβδομάδα ή δύο.

Όταν συμβεί αυτό, το σύστημα υγείας θα ασφυκτιά. Οι συμπολίτες σας θα δέχονται περίθαλψη από τους γιατρούς στους διαδρόμους. Οι εξαντλημένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα λυγίσουν. Μερικοί θα πεθάνουν. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσουν σε ποιον ασθενή θα χορηγήσουν μάσκα οξυγόνου και ποιος θα πεθάνει.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η αποφυγή κοινωνικών επαφών. Σήμερα. Όχι αύριο. Σήμερα.

Αυτό σημαίνει να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο σπίτι, ξεκινώντας από τώρα. Ως πολιτικός, τοπικός αξιωματούχος ή επιχειρηματίας, έχετε τη δύναμη και την ευθύνη να αποτρέψετε τις κοινωνικές επαφές και συναθροίσεις.

Μπορεί σήμερα να φοβάστε: Τι θα συμβεί αν αντιδράσετε υπερβολικά; Οι άλλοι θα γελούν μαζί σας ή θα φανείτε ηλίθιοι; Δεν θα ήταν καλύτερο να περιμένετε πρώτα να λάβουν οι άλλοι κάποια μέτρα; Θα κάνατε μεγάλο κακό στην οικονομία;

Αλλά σε 2 με 4 εβδομάδες, όταν οι λίγες πολύτιμες ημέρες της κοινωνικής απομόνωσης που θα έχετε εφαρμόσει, θα έχουν σώσει ζωές, οι άλλοι δεν θα σας επικρίνουν πια: Θα σας ευχαριστούν για την σωστή απόφαση που λάβατε.