Κορονοϊός: Ελπίδες για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων δίνει ένα νέο τεστ

Η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιαοποίησης και απαγορεύσεων κυκλοφορίας λόγω της επέλασης του κορονοϊού μπορεί να οδηγηθούν σε χαλάρωση εάν ένα νέο τεστ διάγνωσης αντισωμάτων, το οποίο προσδιορίζει τον βαθμό ανοσίας όσων νόσησαν από τον ιό, λειτουργήσει.

Η σημερινή είδηση δημιουργίας ενός ορολογικού τεστ διάγνωσης αντισωμάτων, ικανού να προσδιορίσει τον βαθμό ανοσίας των ασθενών που θεραπεύθηκαν από τον ιό δίνει νέα ελπίδα για μια αποτελεσματική χαλάρωση των περιορισμών στη Γαλλία, η οποία προβλέπεται σε δύο εβδομάδες, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Το τεστ παρασκευάσθηκε από το κοινό εργαστήριο του Ινστιτούτου Παστέρ και της ειδικευμένης στη βιοτεχνολογία εταιρείας TheraVectys. «Είναι το πρώτο τεστ του είδους», εξήγησε στο γαλλικό τύπο σήμερα ο διευθυντής του εργαστηρίου Πιέρ Σαρνό.

Εφικτή η μαζική παραγωγή τεστ

«Το συγκεκριμένο τεστ παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων. Ανιχνεύει τα αντισώματα αλλά πάνω απ’ όλα μετρά την ικανότητά τους να αναστέλλουν την είσοδο του ιού σε ένα κύτταρο. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ειδικά κατασκευασμένο για τον κορονοϊό, πράγμα που επιτρέπει την βαθμολόγηση της ανοσολογικής απόκρισης σε τρεις βαθμίδες: ισχυρή εξουδετέρωση, αδύναμη ή μη εξουδετέρωση», ανέφερε ο ίδιος.

Το τεστ που χρησιμοποιείται από τις 20 Απριλίου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο μελέτης του Ινστιτούτου Παστέρ στην περιοχή της Ουάζ, όπου πρωτοχτύπησε ο κορονοϊός.

Υπάρχουν σήμερα τα απαραίτητα αντιδραστήρια για μαζική παραγωγή των τεστ βεβαίωσε ο διευθυντής, το δε κέντρο ανάλυσης στο Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί να εκτελέσει από 50.000 έως 100.000 αναλύσεις την εβδομάδα. Απομένει το πράσινο φως της κυβέρνησης.