Κορονοϊός: Δείτε όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Rapid test παντού !

Η εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 6.700 νέες μολύνσεις covid-19 στην Ελλάδα και η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, φέρνουν νέα μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις για τα μέτρα, ενώ έκανε γνωστό πως την Παρασκευή (5/11) ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της 3ης δόσης για όλους άνω των 18 ετών και έχουν περάσει 6 μήνες.

Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε μέτρα για τους ανεμβολίαστους από το Σάββατο (6/11) τα οποία είναι:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους χώρους λατρείας θα προσέρχονται με δύο τεστ την εβδομάδα
  • Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μικτούς χώρους, καταστήματα π.χ. κομμωτήρια για ανεμβολίαστους υποχρεωτικά με rapid test ή pcr τεστ. Δεν απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος για μη εμβολιασμένους για καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες
  • Αναβαθμίζονται οι ποινές για καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και δεν θα υπάρχει ανοχή σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα. Θα πρέπει να υπάρχει
  • Διπλασιάζεται το πρόστιμο σε 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας καταστήματος και θα υπάρξει ενημέρωση στους πολίτες για τους παραβάτες.
  • Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι στους αθλητικούς χώρους δεν τηρείται η χρήση μάσκας, παρότι είναι υποχρεωτική, θα υπάρξει ποινή.

«Είμαστε σε μία ένταση της πανδημίας. Η πολιτεία έχει πάρει όλα τα μέτρα για να θωρακίσει το ΕΣΥ, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι πεπερασμένες. Τα μέτρα συζητήθηκαν στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 33 άτομα εγνωσμένου κύρους, κοινής αποδοχής και τους ευχαριστούμε» σημείωσε ο υπουργός Υγείας. 

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest