Κορονοϊός: 12χρονη στις ΗΠΑ δίνει μάχη για τη ζωή της – Το μήνυμα της οικογένειάς της

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 12χρονη στην Ατλάντα, στις ΗΠΑ, η οποία νοσηλεύεται με πνευμονία έχοντας διαγνωστεί με κορονοϊό.

Όπως λέει στο CNN ο ξάδελφός της Justin Anthony, η Emma διαγνώστηκε με πνευμονία στις 15 Μαρτίου και βρέθηκε την Παρασκευή θετική στον κορονοϊό. Από το Σάββατο έχει μπει σε αναπνευστήρα και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Η 12χρονη δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα και είναι άγνωστος ο τρόπος μετάδοσης του ιού στον οργανισμό της.

Η Emma νοσηλεύεται στο Children’s Healthcare of Atlanta-Scottish Rite Hospital, ως ασθενής με Covid-19.

«Η ασθενής παραμένει σε απομόνωση και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα είπε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Jessica Pope.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από άλλα νοσήματα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό. Τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό, αλλά γενικά εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα, αν νοσήσουν.

Από τα 45.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα, έως τις 11 Φεβρουαρίου, μόνο ένας θάνατος ανθρώπου κάτω των 20 ετών είχε καταγραφεί, και κανένας σε παιδί κάτω των δέκα.

Από τα 731 κρούσματα και τα 1412 ύποπτα κρούσματα σε παιδιά στην Κίνα, ένα 14χρονο αγόρι πέθανε, σύμφωνα με νέα μελέτη που αναμένεται να δημοσιευτεί στο περιοδικό Pediatrics τον Ιούνιο. Σε ποσοστό 6% τα κρούσματα σε παιδιά ήταν σοβαρά, σε σχέση με το 18,5 των κρουσμάτων σε ενηλίκους.

Οι νέοι έφηβοι δεν νοσούν όσο βαριά νοσούν οι ηλικιωμένοι, αλλά δεν έχουν και ανοσία στον ιό. 

Στις ΗΠΑ το 20% όσων νοσηλεύονται είναι άνθρωποι ηλικίας 22 έως 44 ετών. Κανένας ασθενής κάτω των 19 δεν έχει χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ.

«Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός» δηλώνει ο ξάδελφος της Emma, γνωστοποιώντας, με την άδεια της μητέρας της, την ιστορία της. «Όλοι λένε πως δεν πλήττει τους νεότερους. Αλλά υπάρχει μια 12χρονη που δίνει μάχη για τη ζωή της. Ο κόσμος πρέπει να τηρεί τις αποστάσεις, πρέπει να φροντίσουν όλοι τα παιδιά τους. Ο κόσμος πρέπει να την πάρει αυτή την υπόθεση σοβαρά» καταλήγει.