Στη Νέα Υόρκη ο Δήμαρχος Νισύρου – Δωρεά λεωφορείων απο ομογενή

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΔΩΡΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΙΟ ΟΜΟΓΕΝΗ

Στη Νέα Υόρκη που βρίσκεται ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 προσκεκλημένος του συλλόγου των Νισυρίων Αμερικής συνεχίζει τις καθημερινές συναντήσεις με μέλη της Νισυριακής παροκίας. Χθές, 7 του μήνα, είχε πολύωρη συνάντηση στο Manhattan, με τον Νισύριο επιχειρηματία σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, κ. Κωνσταντίνο (Dean) Βλάχο. Ο Κώστας είναι Νισύριος τρίτης γεννιάς στη Αμερική με μητέρα την Αργυρή Διακοβασίλη από τα Νικειά. Συζήτησαν για τομείς που μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει τη Νίσυρο. Ο κ. Βλάχος ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει προβεί στην παραγγελία δύο λεωφορείων που θα τα διαθέσει δωρεάν στο Δήμο Νισυρίων. Γι αυτά τα λεωφορεία είχαν γίνει συζητήσεις με τον Δήμαρχο και μαζί είχαν επισκεφθεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Αθήνα για να επιλέξουν τα κατάλληλα για τη Νίσυρο λεωφορεία. Τα δυό λεωφορεία θα έρθουν στο νησί μετά την ολοκλήρωση των νομικών θεμάτων που απαιτούνται να λυθούν για τη δωρεά. Τα λεωφορεία είναι Mercedes καινούργια, 24 και 21 θέσεων, και θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά των μαθητών από τα χωριά στο Μανδράκι και για τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Νισύρου. Ο Νισύριος Κώστας Βλάχος, πέραν αυτής της δωρεάς, έχει προσφέρει 50,000 ευρώ για την ανακαίνιση της εκκλησίας των Νικειών «Εισόδια της Θεοτόκου» και την ανακαίνιση των παραπλήσιων δημοτικών κτηρίων. Επίσης, έχει υποσχεθεί την χρηματοδότηση της υπογειοποίησης των καλλωδίων της ΔΕΗ στην περιοχή της μοναδικού κάλλους πλατείας των Νικειών.
Ο ανιδιοτελής πατριωτισμός του Κώστα Βλάχου, η εκκούσια στράτευση του στην ιδέα της δημιουργίας της Νέας Νισύρου, της Νισύρου της προσφοράς, της ανάπτυξης της δημιουργίας και της προόδου, που ενστερνίζεται η νέα Δημοτική αρχή, με την μετατροπή του Δήμου Νισύρου σε Δήμο Νισυρίων, των απανταχού Νισυρίων, αποτελεί υπόδειγμα και τρανό παράδειγμα πατριωτισμού στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας. Στην διακήρυξη της η Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Ανγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ) αναφέρει για το θέμα του πατριωτισμού: «Πρέπει να ξαναβρεί η κοινωνία εφαλτήριο για καινούργιο πατριωτικό άλμα. Απαιτείται ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα οδηγήσει την Νισυριακή κοινότητα στην πίστη πρώτα στον εαυτό της, στην δυναμική της συλλογικότητας, και στην εμπιστοσύνη των διοικούντων. Είναι αναγκαία μια καινούργια δυναμική, είναι απαραίτητη η γλώσσα της πίστης – εμπιστοσύνης που γεννιέται μόνο μέσα από τη συμμετοχή των μελών της Νισυριακής κοινότητας…»
Τα δείγματα των πρώτων μηνών είναι ενδεικτικά της αλλαγής του κλίματος στην κοινότητα των Νισυρίων. Ο ενθουσιασμός των απανταχού Νισύριων για την αλλαγή που επιτελείται στην Νίσυρο δίνει φτερά σε όλα τα μέλη της νέας Δημοτικής αρχής.
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής παραυρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Νισύριο κ. Γιώργο Ανδριώτη, και το Δ.Σ., που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο σπίτι των Κώων Νέας Υόρκης στην Αστόρια. Ο Δήμαρχος είναι επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησίων και διετέλεσε πρόεδρος για τέσσετα συναπτά έτη από το 1994 έως το 1998. Δεκάδες Δωδεκανήσιοι αψήφισαν την πιο κρύα νύχτα του φετεινού χειμώνα στην Νέα Υόρκη, και συγκεντρώθηκαν στους Κώους για να βρεθούν όλοι μαζί και να ξαναζήσουν παλλιές όμορφες μέρες της Ομοσπονδίας . Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχήθηκε σε όλους τους Δωδεκανήσιους καλή χρονιά και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στην πρώτη εκδήλωση του έτους ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Δήμαρχος Νισυρίων.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων και στο σπουδαίο ρόλο που παίζει στη συσπείρωση των Δωδεδκανησίων της Αμερικής. Εκανε αναφορά στις άριστες σχέσεις μεταξύ όλων τω Δήμων των νησιών μας και των άριστων σχέσεων μεταξύ των Δήμων και της περιφερειακής αρχής, με περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Η Ομοσπονδία, είπε, αποτελεί την τοπική αυτοδιοίκηση των Δωδεκανησίων της Αμερικής και η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη. Εκανε ιδιαίτερη μνεία στη Νίσυρο και στις μεγάλες αλλαγές που επιτελούνται στο νέο Δήμο των Νισυρίων. Μέσα σε ένθερμο κλίμα αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και συνέφαγαν μετά στη λέσχη των Κώων που διυθύνει ο Νισύριος Κώστας Καραγιώργης. Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν οι πρόεδροι των Δωδεκανησιακών συλλόγων, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Ανδριώτης, ο νέος πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, ο Πάτμιος κ. Μανόλης Δρίτσας,και ο σύμβουλος του Δήμου Νισυρίων κ. Αντώνης Καρπαθάκης. Τον αγιασμό διετέλεσε ο ιερέας του Αγίου Δημητρίου, ο Νισύριος κ. Αναστάσιος Πουράκης.