Κοροναϊός – Μωρό μόλις 13 ημερών νοσηλεύεται – Αυτά είναι τα τελευταία στοιχεία για τα παιδιά

Ο κοροναϊός «χτυπάει» και τα παιδιά, όχι μόνο τους ενήλικες, ενώ ο νεότερος ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο είναι ένα μωρό μόλις 13 ημερών.

Όπως αναφέρθηκε στο Live News του MEGA, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται πέντε παιδιά, με το μικρότερο να είναι 13 ημερών και το μεγαλύτερο 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα από αυτά δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, ούτε έχει διασωληνωθεί.

Πόσα παιδιά νοσηλεύονται

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι νοσηλείες παιδιών με Covid-19 αποτελούν το 1,5% των συνολικών ενεργών νοσηλειών και είναι σταθερές, δηλαδή δεν παρατηρήθηκε αύξηση μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Να σημειώσουμε ότι χθες 4 Νοεμβρίου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως «το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική ενδοσχολική μετάδοση, εκτός από τις επιβαρυμένες περιοχές φαίνεται και από στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που μιλούν για μόνο 8 κλειστά τμήματα λόγω κοροναϊού, στα 80.000», καθώς και ότι τα κρούσματα στα παιδιά αποτελούν το 25% των συνολικών κρουσμάτων.

Πηγή: Megatv

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This