Κορυφαία εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδήλωση στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 από τις 10.00 έως τις 14.30, με ιδιαίτερη επιτυχία η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης 2014» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εγκαταστάσεις τους.

Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών, γονέων αλλά και επισκεπτών -παρά τον άστατο καιρό- επισκέφτηκε τους χώρους των Εκπαιδευτηρίων που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για αυτή την εκδήλωση. Αξίζει να επισημανθεί το ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τις δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί.

Η πολυδιάστατη και πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση/γιορτή, πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά και περιλάμβανε ένα πλήθος δραστηριοτήτων που ικανοποίησαν στο έπακρο τόσο αυτούς που τις είχαν οργανώσει (μαθητές και εκπαιδευτικούς) όσο και το σύνολο των μικρών και μεγάλων επισκεπτών που είχαν την τύχει να βρίσκονται στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας», ένα εκπαιδευτικό ταξίδι αναζήτησης στοιχείων από λογοτεχνικά βιβλία, διασκέδασε τους μικρούς -και όχι μόνο- επισκέπτες αφού είχαν την ευκαιρία, με συνοδεία εκπαιδευτικών, να βαδίσουν σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, να απολαύσουν τις  ενδιαφέρουσες «γωνιές» τους, να απαντήσουν σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, να επιλύσουν σπαζοκεφαλιές και να ζωγραφίσουν τους ήρωες και τις ηρωίδες που θαυμάζουν. Κάθε γωνιά του σχολείου έκρυβε μια «μαγική διαδρομή» και πάρα πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα, στους χώρους του σχολείου φιλοξενήθηκε μια πλούσια έκθεση βιβλίου που ικανοποίησε τους παρευρισκόμενους.

Οι επισκέπτες -μικροί και μεγάλοι- είχαν τη δυνατότητα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, να παρακολουθήσουν ή και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαθητών των Ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αλλά και μαθητών που είχαν εκπονήσει ομαδικές ερευνητικές εργασίες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Το υλικό των εργασιών ήταν ανηρτημένο σε 26 ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Οι εργασίες αντλούσαν τη θεματολογία τους από τα πεδία τόσο των ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών όσο και της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τέχνης και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του «2ου Μαθητικού Συνεδρίου» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Αρχιμήδης» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσίασαν οι ίδιοι οι μαθητές που τις είχαν εκπονήσει. Οι μαθητές λειτούργησαν ως «πραγματικοί» επιστήμονες στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου, το οποίο ελάχιστα απείχε από ένα επιστημονικό συνέδριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν τον ειδικό τόμο (πρακτικά του συνεδρίου) που περιλάμβανε το σύνολο των εργασιών των μαθητών.

Επιπρόσθετα, όσοι επισκέφτηκαν αυτή την εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων, την πρώτη φάση ενός πρότυπου «διαγωνισμού λογικής». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών αλλά και γονέων. Τα μέλη των ομάδων συνεργάστηκαν μεταξύ τους, ώστε σε καθορισμένο χρόνο να επιλύσουν μαθηματικούς γρίφους, προβλήματα λογικής και σπαζοκεφαλιές. Οι ομάδες που προκρίθηκαν σε αυτή την πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν στη δεύτερη και τελική φάση του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την τελετή λήξης που περιλάμβανε τη συναυλία που έδωσαν συγκροτήματα του σχολείου και τις ευχαριστίες του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκου Κυριακούλη προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υψηλή ποιότητα των εργασιών που συγκρότησαν αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς για το πολυδιάστατο ποιοτικό έργο που επιτελούν.

 

Pin It on Pinterest