Έφτασε από την Κέρκυρα στην Κω ο κωπηλάτης των 1000 μιλίων μόνο με κουπί !

Στην Κω έφτασε εχθές λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ο Άγγελος Χριστοφίδης, ένας εκ των δύο κωπηλατών του South Evian Gulf team, της μοναδικής ομάδας μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν από τους Οθωνούς της Κέρκυρας για να φτάσουν στο Καστελόριζο με στόχο να στηρίξουν το σύλλογο γονέων με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΠΙΣΤΗ».

“Αναχωρήσαμε στις 5 Μαΐου από τους Οθωνούς, το δυτικότερο άκρο της Ελλάδας, με προορισμό το Καστελόριζο. Ένα ταξίδι αφιερωμένο στα παιδιά του συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο “η Πίστη”. Κύριο μύνημα της αποστολής είναι “γίνε δότης μυελού των οστών και σώσε μία παιδική ζωή”. Διαδίδουμε το μύνημα αυτό. Στηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για μια ανθρώπινη κοινωνία”, δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί ο κ. Χριστοφίδης.

Δυστυχώς την Τρίτη 3 Ιουνίου ο ένας κωπηλάτης, ο Κώστας Μανατάκης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, λόγω προβλημάτων υγείας και ο Άγγελος Χριστοφίδης συνεχίζει μόνος του, κωπηλατώντας για 37 ημέρες μέχρι στιγμής.

Στην σκάλα του πολεμικού ναυτικού τον εθελοντή κωπηλάτη υποδέχθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η υπεύθυνη του τομέα πρόνοιας στην της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Δήμητρα Γιάχου ο τ. πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βαγγέλης Τζόγιας και τραπεζικοί υπάλληλοι συνάδελφοι του Άγγελου Χριστοφίδη.

Οι εκπρόσωποι απένημαν αναμνηστικά δώρα στον κωπηλάτη, ενώ ο δεσπότης του χάρισε ένα ξύλινο σταυρό από το Άγιο Όρος για να τον προστατεύει στην προσπάθειά του.

“Το μήνυμα το πήραμε μόλις και μάλιστα πολύ όμορφα” δήλωσε ο δεσπότης, ενώ ο δήμαρχος Κω τόνισε ότι “το μεγάλο ηχυρό μήνυμα είναι η ίδια η πράξη του Άγγελου η οποία προκαλεί όχι μόνο το θαυμασμό αλλά και το δέος”.

Ο κ. Τζόγιας συνεχάρη τον Άγγελο για την προσπάθειά του και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας το Σάββατο 14 Ιουνίου “Ημέρα του εθελοντή αιμοδότη”, να δώσουν αίμα στο νοσοκομείο και “λίγο σάλιο για να ταυτοποιηθούμε μήπως κάπου σώσουμε ένα μωρό” όπως είπε.

Να σημειώσουμε ότι οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης, το 2011 έφεραν σε πέρας επιτυχώς την αποστολή “Διάπλους Αιγαίου”, το 2012 το “Διάπλους Βορείου Αιγαίου” και το 2013 το “Διάπλους Πειραιάς – Χανιά”.

Xristofidis agelos xartis 2014

Ελλάδα 1000 Μίλια.

Ένα ταξίδι, το οποίο επιχειρείται για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1.000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα 55 ημερών.

Το εγχείρημα θα αφιερωθεί στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχο τόσο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, όσο και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές, υπό τη φροντίδα του.

Η ομάδα

Το South Evian Gulf team (www.seviangt.gr) γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010, από τους Άγγελο Χριστοφίδη, Άγγελο Μηνούδη, Κώστα Μανατάκη και Χρήστο Φλεβοτόμο, με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, οι αθλητές της ομάδας χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες στο ανοιχτό πέλαγος, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Κάθε θαλασσινό ταξίδι της ομάδας είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με σκοπό τη σύμπλευση για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, και ειδικότερα των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

To South Evian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο.

Ο σύλλογος «Πίστη»

Η Πίστη (www.pisti.gr) είναι σύλλογος γονέων καρκινοπαθών παιδιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 με την υπ’ αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον, με πίστη.

Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

πηγή: stathmosnet.gr

Pin It on Pinterest