ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : ‘’Η κοινή πρωτοβουλία για τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο, είναι ανοιχτή σε όλους’’

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του Βουλευτή του Σύριζα κ.Δ.Γάκη για την πρόταση δημιουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων με κατεύθυνση τον τουρισμό και έδρα τη Ρόδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τη δήλωση του Βουλευτή του Σύριζα κ. Γάκη, που αναφέρεται στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων, με κατεύθυνση τον τουρισμό και έδρα τη Ρόδο.
Ο κ.Γάκης αναφέρεται σε ‘’πρόταση Κόνσολα’’. Δεν είναι δική μου πρόταση, είναι μια κοινή πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχω και εγώ μαζί με τους εκπροσώπους φορέων του νησιού και της αυτοδιοίκησης.
Μου καταλογίζει θεσμική περιφρόνηση της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οφείλω να τον ενημερώσω ότι έχω καταστήσει κοινωνούς αυτής της πρωτοβουλίας τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, ζητώντας τη στήριξη τους. Τη στήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας την ζητούν και όλοι οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, που κυρίως στοχεύει στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η πρωτοβουλία αυτή δεν οδηγεί σε ‘’άκαιρες συγκρούσεις με άλλες τοπικές κοινωνίες του Αιγαίου’’, όπως αναφέρει ο κ.Γάκης. Η Ρόδος δεν διεκδικεί τίποτα λιγότερο από αυτά που δικαιούται και της ανήκουν. Και αν ένα νησί πρέπει να έχει πανεπιστημιακά τμήματα τουρισμού, αυτό είναι η Ρόδος.
Είναι θετικό ότι ο κ.Γάκης επισημαίνει ότι η κοινή αυτή πρωτοβουλία, κινείται σε ορθή κατεύθυνση. Όσο για τις ενδεχόμενες αστοχίες που θεωρεί ότι υπάρχουν, είναι μία ευκαιρία να τις αντιμετωπίσουμε και με τη δική του συμμετοχή. Η κοινή πρωτοβουλία των φορέων του νησιού και της αυτοδιοίκησης είναι ανοιχτή σε όλους. Οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες δεν έχουν ιδιοκτήτες.
Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις.
Η μετεξέλιξη όμως της Ρόδου σε κέντρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, είναι ένας στόχος που πρέπει να μας ενώνει.
Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με συνένωση δυνάμεων, χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις που ανήκουν στο χθες.
Οφείλουμε να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας.
Τα ανοίγματα που κάνει και το ρόλο που διεκδικεί στην ανώτατη εκπαίδευση η Κύπρος, με την εξωστρέφεια και με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, στα οποία διδάσκουν και Έλληνες πανεπιστημιακοί.
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο, θα έχει συνέχεια.
Είναι ανοιχτή σε όλους, όσους θέλουν να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις».

Pin It on Pinterest