Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάλυμνο

 

Την άμεση στελέχωση με ένα μόνιμο πυροσβέστη, προκειμένου να λειτουργήσει ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, που ιδρύθηκε το 2014, απαιτεί την παρουσία μόνιμου πυροσβέστη.

Τονίζει ότι δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα ο μόνιμος πυροσβέστης που στελεχώνει τον Εθελοντικό Σταθμό, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η προθεσμία παραμονής του στο νησί και αναφέρεται στον κίνδυνο να τεθεί εν αμφιβόλω η λειτουργία του Εθελοντικού Σταθμού Καλύμνου Β’ Τάξεως για τον οποίο τόσες προσπάθειες έγιναν για τη δημιουργία του.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης

ΘΕΜΑ : «Στελέχωση με μόνιμο πυροσβέστη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Β’ Τάξης Καλύμνου, ιδρύθηκε στις 25-2-2014 με Αρ. ΦΕΚ 7950 και προβλέπεται η στελέχωσή του με μόνιμο πυροσβέστη.

Η παραμονή του μόνιμου πυροσβέστη έχει εξαντλήσει τα χρονικά όρια και επίκειται η αντικατάσταση του.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση στελέχωση του Σταθμού με μόνιμο πυροσβέστη για να μην τεθεί εν αμφιβόλω η λειτουργία του.

Επισημαίνω ότι η Κάλυμνος έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο τον τομέα της πολιτικής προστασίας και για αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση σας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να ενισχύσει με μόνιμο πυροσβέστη  τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό  Καλύμνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest