Το Υπουργείο διαθέτει 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ. Μία από αυτές πρέπει να διατεθεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο διαθέτει 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ. Μία από αυτές πρέπει να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

Έντονα επικριτικός απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού, κ. Σπίρτζη, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.
Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας παράτασης που είχε δοθεί, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο, οι κάτοικοι αυτών των νησιών βρίσκονται υπό την απειλή προστίμων και κυρώσεων.
Θα πρέπει να μετακινηθούν σε μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν ΚΤΕΟ, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό κόστος αλλά και απώλεια χρόνου. Παράλληλα, για κάποιους κατοίκους νησιών, όπως η Κάρπαθος και η Κάσος, είναι αδύνατη και η αυθημερόν επιστροφή στο νησί τους, αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια.
Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην Ερώτηση του κ. Κόνσολα, επιβεβαιώνει την έλλειψη διάθεσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.
Ουσιαστικά, γίνεται μια αναφορά και επίκληση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου για τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, χωρίς να αναλαμβάνει καμία δέσμευση ή πρωτοβουλία λύσης του προβλήματος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Και όλα αυτά, ενώ στις 31-12-2015 λήγει η παράταση, για την υποχρέωση τεχνικού έλεγχου οχημάτων, που είχε δοθεί για όσα νησιά δεν διέθεταν ΚΤΕΟ.
O Μάνος Κόνσολας με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητά να διατεθεί η μία από τις έξι κινητές μονάδες που διαθέτει το Υπουργείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών των νησιών του Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.
Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει:
«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τις νησιωτικές περιοχές ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Προφανώς, θέλει να αναγκάσει τους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου να υποβληθούν σε τεράστια, για την εποχή έξοδα, προκειμένου να μετακινηθούν οι ίδιοι και τα οχήματά τους σε μεγαλύτερα νησιά για να περάσουν από ΚΤΕΟ.
Το Υπουργείο, όμως, διαθέτει 6 κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου οχημάτων.
Μία από αυτές θα μπορούσε να διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.
Για να εξυπηρετούνται στον τόπο κατοικίας τους και να μη χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλα νησιά.
Απλά και αυτονόητα πράγματα».

Pin It on Pinterest

Share This