”Κατ’ εξαίρεση προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικού γιατρού, με ειδικότητα χειρουργού, για το νοσοκομείο Καλύμνου”

Πέντε νέες θέσεις επικουρικών γιατρών προκηρύσσει το Υπουργείο Υγείας. Εκτός από την θέση καρδιολόγου για το νοσοκομείο της Κω, προκηρύσσεται και η θέση χειρουργού, για τη μονάδα της υπερβαρικής ιατρικής του νοσοκομείου Καλύμνου.

Αυτή ήταν η είδηση που βγήκε από τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη, με το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, και τον υποδιοικητή της Β’ ΔΥΠΕ, κ. Πλάτση.

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα των αναγκαίων έργων συντήρησης και επισκευής του θαλάμου αποσυμπίεσης του νοσοκομείου Καλύμνου, ζήτημα για το οποίο επέμεινε ο κ. Κόνσολας αφού η λειτουργία του θαλάμου, εκτός του ότι αποτελεί μια κορυφαία υποδομή, είναι καθοριστικής σημασίας.

Το αρχικό ποσό, των 60.000 ευρώ, που έχει προϋπολογιστεί δεν είναι απαγορευτικό και μπορεί να καλυφθεί από τη ΔΥΠΕ.

Σε δήλωση του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει:

«H λειτουργία του θαλάμου αποσυμπίεσης είναι μείζονος σημασίας. Σώζει ζωές και συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών που επιφέρουν βαριές σωματικές και εγκεφαλικές βλάβες.

Αφορά σε όλο το Αιγαίο και όχι μόνο την Κάλυμνο, κάτι που επισήμανα στον κ. Γεωργιάδη.

Η έκτακτη προκήρυξη θέσης χειρουργού, για τη μονάδα του θαλάμου αποσυμπίεσης του νοσοκομείου Καλύμνου, είναι μια θετική κίνηση.

Εκφράζει τη θέληση του Υπουργείου να αναβαθμίσει αυτή την υποδομή, που στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, μόνο στο νοσοκομείο Καλύμνου υπάρχει».

Pin It on Pinterest