Αδιανόητο να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα στο Φαληράκι – Ερώτηση στη Βουλή και παρέμβαση στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδιανόητο να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα στο Φαληράκι – Ερώτηση στη Βουλή και παρέμβαση στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ»

Με Ερώτηση, που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και παρέμβασή του στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Δ. Τσακνάκη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εκφράζει την πλήρη αντίθεση και διαφωνία του στην αναστολή λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος στο Φαληράκι της Ρόδου, με αφορμή το σχέδιο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:
«Είναι αδιανόητο να ανασταλεί η λειτουργία του αστυνομικού τμήματος στο Φαληράκι της Ρόδου, που καλύπτει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, με αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.
Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να στηρίζεται σε πραγματιστικά και αντικειμενικά κριτήρια. Δεν μπορεί να καταργούνται ή να συγχωνεύονται τμήματα και υπηρεσίες, όταν υπάρχουν δεδομένες ανάγκες».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη διασφάλισης της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος στο Φαληράκι της Ρόδου»
Κύριε Υπουργέ,
Στο υπό διαμόρφωση και επεξεργασία σχέδιο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπονται καταργήσεις ή και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων.
Είναι δεδομένο ότι οι κινήσεις αυτές πρέπει να εδράζονται σε πραγματιστικά και αντικειμενικά κριτήρια και κυρίως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε περιοχής.
Στη Ρόδο, υπάρχει έντονη ανησυχία και προβληματισμός για μια υφέρπουσα φημολογία σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Φαληράκι.
Μία τέτοια επιλογή είναι αδιανόητη για όσους γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και τις ανάγκες της περιοχής.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, στην οποία οι ανάγκες ασφαλείας και αστυνόμευσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Έχουν καταγραφεί συγκρούσεις μεταξύ αλλοδαπών αλλά και παραβατικές συμπεριφορές, που καθιστούν επιβεβλημένη τη διασφάλιση της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος σε μια περιοχή που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν στο νέο οργανόγραμμα για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, προτίθεται να διασφαλίσει τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος στο Φαληράκι της Ρόδου.

Pin It on Pinterest