Μάνος Κόνσολας ”Ιδρύεται νέο Επαγγελματικό Λύκειο στη Ρόδο-Νέες Δομές Εκπαίδευσης σε Ρόδο, Κω και Σύμη”

Σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, αφού απέδωσαν οι προσπάθειες και οι προτάσεις του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολα, προς το Υπουργείο Παιδείας.

     Εγκρίθηκε η ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στη Ρόδο με τμήματα τεχνολογικών εφαρμογών, διοίκησης και οικονομίας.

     Την ίδια στιγμή υπάρχει έγκριση για την ίδρυση τμημάτων ένταξης στο 1ο Γυμνάσιο Κω και στο Γυμνάσιο της Σύμης.

     Σε ό, τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται τμήματα ένταξης στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

     Αναμένεται πλέον και η τυπική έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για το δημοσιονομικό σκέλος.

     Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

    «Η Ρόδος πρέπει να δώσει έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση, να αποκτήσει νέες υποδομές. Η ίδρυση ενός νέου Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί με ειδικότητες που αφορούν τις τεχνολογικές εφαρμογές αλλά και την οικονομία και τη διοίκηση, είναι μια απόλυτα θετική εξέλιξη. Δίνει διέξοδο και προοπτική σε πολλά νέα παιδιά.

     Θα ήθελα να αναφερθώ και στην ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημοτικά και γυμνάσια στη Ρόδο, στην Κω και στη Σύμη. Έχω δώσει αγώνα για την ίδρυση τέτοιων τμημάτων.

     Τι είναι τα τμήματα ένταξης;

     Είναι μια δομή Ειδικής Αγωγής στα Σχολεία, απευθύνεται στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και εκπαιδευτικές ανάγκες, που χρειάζονται εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης. Τα παιδιά αυτά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και αν δεν υπάρχουν αυτές οι ευκαιρίες πρέπει να τις δημιουργήσουμε».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This