Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τις ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Πάτμου

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τις ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει την οριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο νησί αφού οι 5 γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, έχοντας φτάσει και οι ίδιοι στα όρια της αντοχής τους.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι υπάρχουν ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, παιδιάτρου και μικροβιολόγου, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι ο ακτινολογικός εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Πάτμου παραμένει ανενεργός λόγω της έλλειψης ακτινολόγου.

Ο Βουλευτής θέτει το ζήτημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων αφού υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες ενώ το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό προσωπικό αφού υπάρχουν δύο μόνο νοσοκόμες και μία επικουρική νοσηλεύτρια που παραμένει απλήρωτη εδώ και πέντε μήνες.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Κόνσολας ζητά την κάλυψη θέσεων σε κρίσιμες και βασικές ειδικότητες, επισημαίνοντας ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αφού ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται.