Μπαίνουν τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ και της τουριστικής εκπαίδευσης

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : ‘’Μπαίνουν τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ και της τουριστικής εκπαίδευσης’’

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κ.Κεφαλογιάννη και του Υπουργού Παιδείας κ.Λοβέρδου για την τουριστική εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίηση μου για τη σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών και για τα αποτελέσματα της.
Μπαίνει πλέον το πλαίσιο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης ενώ και στις τοποθετήσεις των δύο υπουργών υπάρχει σαφής αναφορά στην ΑΣΤΕΡ.
Με ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι άξονες και οι κατευθύνσεις για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, που τέθηκαν από την Υπουργό Τουρισμού κ.Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Παιδείας, συμπίπτουν με τις ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις που έχω καταθέσει δημόσια και από το βήμα της Βουλής.
– Διαμορφώνονται σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής εκπαίδευσης, με συνεργασία των δύο υπουργείων.
– Εξετάζεται η παροχή δυνατότητας στους αποφοίτους της ΑΣΤΕΡ και της ΑΣΤΕΑΝ, μετά την τριετή τους φοίτηση, να έχουν διέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε μεταπτυχιακά προγράμματα.
Θεωρώ επίσης ότι η ίδρυση ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων, σχετικών με τη διοίκηση τουρισμού, που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πρέπει όμως να επεκταθεί και για την ΑΣΤΕΡ αλλά και για την τουριστική σχολή της Κρήτης.
Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να μιλάμε για μια θετική εξέλιξη».

Pin It on Pinterest