Συνάντηση Κόνσολα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας-Ενισχύεται με 21 άτομα το Α.Τ Αεροδρομίου Ρόδου και ακολουθεί και τρίτη φάση ενίσχυσης

”Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, κ. Παπαγιαννόπουλο. Ενισχύεται με 21 άτομα το προσωπικό του Α.Τ Αεροδρομίου Ρόδου και ακολουθεί και τρίτη φάση ενίσχυσης ”

Με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο, κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης, ο προγραμματισμός μετακινήσεων προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων στα Αεροδρόμια της Δωδεκανήσου αλλά και η υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα.

Μετά την πρώτη φάση των μετακινήσεων για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, που ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα, ακολουθεί η δεύτερη φάση.

Σε αυτήν περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος του Αεροδρομίου Ρόδου με 20 δόκιμους και έναν μόνιμο αστυνομικό, ενώ ένας ακόμα επιπλέον αστυνομικός θα διατεθεί για το αεροδρόμιο της Κάσου.

Όπως διαβεβαίωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τον κ. Κόνσολα, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα ακολουθήσει και τρίτη φάση μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε:

«Το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού της Αστυνομίας στα αεροδρόμια μας, είναι κομβικό.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι σοβαρή και συγκροτημένη.

Η δεύτερη φάση ενίσχυσης με προσωπικό περιλαμβάνει το Α.Τ. στο αεροδρόμιο της Ρόδου και το αεροδρόμιο της Κάσου.

Ο κ. Αρχηγός δεσμεύθηκε ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών.

Προκύπτει, όμως, και ζήτημα άμεσης ενίσχυσης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα και στις άλλες υπηρεσίες.

Τα Δωδεκάνησα είναι από τις πιο υποστελεχωμένες περιφέρειες σε όλη τη χώρα, με τα κενά προσωπικού να αγγίζουν το 40% του συνόλου των οργανικών θέσεων. Αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουν, είναι ότι η στελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στο νησιωτικό χώρο έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και ιδιαίτερα προβλήματα.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρέπει να δει το ζήτημα κάτω από διαφορετικό πρίσμα».

Pin It on Pinterest