Μάνος Κόνσολας “Δεν καταργείται το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου”

 Μετά από σειρά επαφών, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ.Μάνου Κόνσολα με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησης του του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ρόδου.

    Το συγκεκριμένο Ε.Κ. που στηρίζει τη λειτουργία των ΕΠΑΛ και των ΙΕΚ της Ρόδου στον τομέα της εργαστηριακής άσκησης των μαθητών και στη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων, θα ήταν ολέθριο να αναστείλει τη λειτουργία του ή να υποβαθμιστεί. Η σχετική είδηση, μάλιστα, είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στους γονείς και στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, του ΕΠΑΛ Παραδεισίου, του 4ου ΓΕΛ και του ΙΕΚ Ρόδου, η λειτουργία των οποίων υποστηρίζεται από το 2ο  Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου.

    Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

   «Θα ήταν ολέθριο να καταργηθεί μια εκπαιδευτική δομή  που αποδεδειγμένα στηρίζει δύο ΕΠΑΛ, ένα ΙΕΚ και το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, με το οποίο συστεγάζεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, μια κοινωνικά ευαίσθητη περιοχή.

    Το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου εξυπηρετεί στις εγκαταστάσεις και στα εργαστήριά του 650 μαθητές και 180 σπουδαστές, ενώ απασχολούνται 22 εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν 9 εργαστήρια σε πλήρη λειτουργία ενώ έχει αναπτύξει και αξιόλογες εκπαιδευτικές δράσεις με έμφαση στην καινοτομία, όπως η Εκπαιδευτική Ρομποτική.

    Χαίρομαι που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του 2ου Ε.Κ και αποδέχτηκε τις προτάσεις και τα επιχειρήματα που κατέθεσα.

    Η Ρόδος δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει δομές εκπαίδευσης».

Pin It on Pinterest