Κολύμπι στις ατελείωτες παραλίες της Ρόδου

Το καλοκαίρι στη Ρόδο είναι διαφορετικό και οι παραλίες της καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Οργανωμένες ή όχι, ένα χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι θα βρει κανείς ατελείωτες αμμουδιές για βουτιές και χαλάρωση.

Γνωρίστε μερικές από αυτές…

1. Λίνδος

rodos-1-lindosΓια όσους τους αρέσουν οι μεγάλες και οργανωμένες παραλίες. Η παραλία είναι χωρισμένη σε τρεις μικρότερες: τη ρηχή παραλία Παλλάς, την απομονωμένη με βότσαλα του Αγίου Παύλου και την κεντρική Μεγάλη, που είναι άρτια οργανωμένη με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και φυσικό κάλλος.

2. Τσαμπίκα

rodos-2-tsampikaΒρίσκεται περίπου 26 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και είναι ιδανική για παιχνίδια στο νερό χάρη στα ρηχά νερά της. Βρίσκεται κοντά στο φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας και πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Είναι καλά οργανωμένη για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

3. Πρασονήσι

rodos-3-prasonisiΣτο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκεται η παραλία Πρασονήσι με τους δύο αμμώδεις ορμίσκους να θυμίζουν υδάτινη κλεψύδρα. Έχει φανατικούς παραθεριστές και κυρίως σέρφερ που φτάνουν εκεί για τους ανέμους και τα κύματα.

4. Κολύμπια

rodos-4-kolympiaΠρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού με εύκολη πρόσβαση. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και είναι πολύ οργανωμένη. Άμμος και βότσαλα καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις σε πεντακάθαρα νερά και αποτελεί πόλο έλξης για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες.

5. Αφάντου

rodos-5-afantouΜια τεράστια παραλία με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και πολύ οργανωμένη. Διαθέτει επίσης άμμο αλλά και βότσαλα. Όλη η περιοχή είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με πολλά πεύκα. Μπορεί η παραλία να είναι πολυσύχναστη αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πού θα βάλετε την πετσέτα σας καθώς υπάρχει χώρος για όλους.

Πηγή : newsbeast.gr