Κόλλησε κορονοϊό ζευγάρι αρνητών, χαροπαλεύει ο άνδρας

Ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου Κρήτης που είναι αρνητές κόλλησαν κορονοϊό. Η γυναίκα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ Κρήτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, είναι αρνήτρια με πλούσια δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νοσηλεύεται σε κλινική Covid, ενώ ο σύζυγός της «χαροπαλεύει στη ΜΕΘ».

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης πρόκειται για δύο σχετικά νέους ανθρώπους οι οποίοι δίνουν «μάχη» με τον ιό, κάτι το οποίο δεν θα γινόταν αν είχαν εμβολιαστεί.

Η πρόταση για γράμματα στους ανεμβολίαστους

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε πως η προσέγγιση των ανθρώπων που φοβούνται ή αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο πρέπει να γίνει εξατομικευμένα.

«Χρειάζεται να απευθυνθούμε σε αυτούς προσωπικά», δήλωσε και σημείωσε πως μέσα από τον ΙΔΙΚΑ υπάρχει η δυνατότητα οι αρμόδιες αρχές να δουν ποιοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρίως ποιοι από αυτούς πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Ο κ. Τζανάκης, αναφέρει το creta24.gr, πρότεινε αυτοί οι πολίτες να λάβουν ένα προσωπικό γράμμα, ενδεχομένως από τον υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ή την πρόεδρο της επιτροπής Εμβολιασμών, στο οποίο θα αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν.

Πρότεινε παράλληλα γράμματα να λάβουν και οι προσωπικοί γιατροί των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, στο οποίο θα τους επισημαίνεται ότι πρέπει να κλείσουν ένα ραντεβού με τους ανεμβολίαστους ασθενείς τους προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τι είναι εκείνο που τους προβληματίζει και να τους πείσουν να εμβολιαστούν για να μην κινδυνεύσουν.

Πηγή: creta24.gr

Pin It on Pinterest

Share This