Οι κοκκινοτρίχηδες έχουν γενετικές υπερδυνάμεις, μας λέει η επιστήμη


H κοινωνία διατηρεί αμφιθυμικά αισθήματα για τους κοκκινομάλληδες, τη μία στιγμή είναι εξωτικοί και σέξι και την άλλη είναι διαφορετικοί και παράξενοι.

«Είναι δύσκολο να ξέρεις τι να πιστέψεις πια», γράφει η κοκκινομάλλα συγγραφέας Erin La Rosa στο σχετικό πόνημά της («The Big Redhead Book: Inside the Secret Society of Red Hair»).

«Οι μονόκεροι του κόσμου των ανθρώπων», όπως αποκαλεί τους κοκκινοτρίχηδες η Erin, φαίνεται πάντως πως έχουν αρκετές ιδιαίτερες δυνάμεις, όπως έρχεται να επιβεβαιώσει η επιστήμη.

AP_17082091535852

Όπως, ας πούμε, τη μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο, χάρη σε μια γενετική μετάλλαξη (του γονιδίου MC1R). Αυτό είχε δείξει μελέτη του 2003 του McGill University, ότι οι κοκκινομάλλες αντέχουν ακόμα και 25% περισσότερο πόνο από τις γυναίκες με άλλα χρώματα μαλλιών.

Αλλά και το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ βρήκε πως οι κοκκινοτρίχηδες χρειάζονται 20% περισσότερη αναισθησία για να αποκοιμηθούν πριν από την εγχείρηση. Την ίδια ώρα που μια μελαχρινή θα χρειαστεί μία ένεση νοβοκαΐνης στον οδοντογιατρό, η κοκκινομάλλα θα χρειαστεί σίγουρα και δεύτερη, μπορεί και τρίτη.

Εξαιτίας της γενετικής αυτής μετάλλαξης, οι κοκκινοτρίχηδες χρειάζονται λιγότερη βιταμίνη D από όλους τους υπόλοιπους, καθώς παράγουν περισσότερη βιταμίνη D σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

AP_207420269736

Και ξέρουν επίσης πότε θα κρυώσει ο καιρός! Επόμενη έρευνα του Πανεπιστήμιου του Λούισβιλ το 2005 βρήκε ότι η μετάλλαξη του γονιδίου MC1R κάνει τους κοκκινομάλληδες πιο ευαίσθητους στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Κι αν αυτά δεν φτάνουν, ο καθηγητής Andrew Stott, που διδάσκει ιστορία κωμωδίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, μας λέει πως οι κοκκινομάλληδες είναι και πιο αστείοι και πιο πνευματώδεις…

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια