Από Δευτέρα 14 Ιουλίου οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Από την επόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 130.000 δικαιούχους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεων για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015 σε καταλύματα Παρόχων που συνεργάζονται με τον ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας μέσα στο 2013, ή άνεργοι που έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Οι αιτήσεις είναι υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ για την επιλογή στο πρόγραμμα, εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλοντα από τις 14 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου.Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι δικαιούχοι θα πρέπει μέχρι τις 11 Αυγούστου να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ της περιοχής τους για να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι μόνο τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας. Πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων αναφέρονται λεπτομερώς στη Δημόσια Πρόσκληση.
Πηγή : tovima.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This