350 οικογένειες στην “κοσμοπολίτικη” Ρόδο σιτίζονται απο το κοινωνικό παντοπωλείο

Ομόφωνα εγκρίθηκε στις 3/7/2014 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Έκθεση Πεπραγμένων και ο Διαχειριστικός Απολογισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου για το Α΄ εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με τον Νόμο 4074 φύλλο 85 11/4/2012 άρθρο 2 (Κοινωνικά Παντοπωλεία). Μετά από την ομόφωνη έγκριση του, από τον Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαχείρισης του Κ.Π, το θέμα έφερε στην Οικονομική Επιτροπή, η υπεύθυνη του Κ.Π Ρόδου Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Δέσποινα Μουτάφη. Η κα. Μουτάφη τόνισε την αύξηση του αριθμού των οικογενειών που έχουν ανάγκη και ζητούν στήριξη από την δομή. Οι οικογένειες είναι πλέον 350 μηνιαίως αποτελούμενες από 905 μέλη εκ των οποίων τα 274 είναι παιδιά. Κάθε μήνα υπάρχει αύξηση του αριθμού των οικογενειών. Επίσης για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε την Κοινωνία της Ρόδου, που εδώ και πέντε χρόνια με Αγάπη στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου, και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη υποστήριξης για την διαβίωση τους.
Ακολουθούν: Έκθεση Πεπραγμένων και λίστα όλων όσων πρόσφεραν στο Κ.Π Ρόδου το Α’ εξάμηνο του 2014 εκτός των ιδιωτών των οποίων τα ονόματα υπάρχουν στο αρχείο του Κ.Π Ρόδου :

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου δημιουργήθηκε το 2009, στήθηκε σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας και έγινε σημείο αναφοράς για αγάπη, εθελοντισμό, νιάξιμο όλης της κοινωνίας της Ρόδου, για τους συμπατριώτες μας που βιώνουν για διάφορους λόγους σοβαρό πρόβλημα ακόμα και για την επιβίωση τους.
Κατά το Α΄ εξάμηνο του 2014 ενισχύθηκαν με τρόφιμα κάθε μήνα από το Κ.Π. Ρόδου κατά μέσω όρο 350 οικογένειες το μήνα με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και άποροι, μοναχικοί, ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας.
Οι ωφελούμενοι εντάσσονται μετά από αίτηση τους στην Κοινωνική Υπηρεσία, και βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, αφού προηγηθεί κατ΄ οίκον κοινωνική έρευνα από Κοινωνικούς Λειτουργούς της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την διαπίστωση των συνθηκών διαβίωσης τους.
Μέσα σ΄ αυτές τις οικογένειες υπάρχουν συνολικά 905 άτομα από τα οποία 274 είναι παιδιά.
Τα είδη που προσφέρθηκαν είναι τρόφιμα βασικής διατροφής, όπως λάδι, όσπρια, γάλα, ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, σφολιατοειδή, ζαχαροειδή και χυμοί και διατέθηκαν όπως πάντα δωρεάν. Υπάρχει ειδική μέριμνα για τα παιδιά, αφού προσπαθούμε να έχουμε ειδικές τροφές που χρειάζονται όπως κορν φλέικς, κρουασάν, χυμούς, περισσότερο γάλα και βρεφικές τροφές.
Όπως ήδη γνωρίζετε οι εθελοντικές προσφορές μειώθηκαν αισθητά, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας. Ωστόσο η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζεται απρόσκοπτα με την συμμετοχή της Περιφέρειας στην αγορά προϊόντων.
Κατά το Α΄ εξάμηνο του 2014 συνεχίστηκε η συνεργασία μας με τους Συλλόγους Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και έτσι τα παιδιά συνέχισαν να έχουν δωρεάν φροντιστηριακή κάλυψη σε φροντιστήρια επιλογής τους. Φυσικά χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι οι γονείς δεν πληρώνουν δίδακτρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάσπαστη μόρφωση των παιδιών.
Επίσης με την συνεργασία της κοινωνικής υπηρεσίας αντιμετωπίστηκαν αρκετά κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετώπιζαν οι επωφελούμενες οικογένειες .
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για την συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα προς αμοιβαίο όφελος, του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και των παιδιών που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης ο προσκοπισμός ήταν και είναι μόνιμος στυλοβάτης του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Τις εορτές του Πάσχα ενισχύθηκαν εκτός από τους μόνιμους δικαιούχους, επιπλέον 106 οικογένειες, που δήλωσαν οικονομική αδυναμία και ανάγκη στήριξης τους.
Απώτερος σκοπός της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους του νησιού μας μέσω του οποίου θα καλύπτονται με διακριτικότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βασικές βοιωτικές ανάγκες, αλλά και ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας, ιατρικές κ.α. με προσανατολισμό πάντα την στήριξη αυτών των οικογενειών, ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσουν να καλύπτουν μόνες τους όλες τους τις ανάγκες, και τα παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά όλη την κοινωνία που τόσα χρόνια με Αγάπη, κρατά ανοιχτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου, κρατά ανοιχτή «Τη στέγη της Αγάπης».
Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Ε Σ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014
ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-Σταυρή Μαρουλίτσα
11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ
2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ
4ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΑΝΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΨΙΝΘΟΥ
ΕΠΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ -ΧΙΩΤΑΚΗ ΕΥΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΣ ΟΕ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNWING RESORT
ΣΥΛΛΟΓΟΙ -ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ
2ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
6ο ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΩΔ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ “ΘΑΛΕΙΑ”
ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΟΛΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΟΥ
ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΜΜ. & ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΡΟΔΟΥ
ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Σ.Σ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
LASER LINE CLINICS -ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ
RHODOS CARS ΥΙΟΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ” ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ” ΜΑΛΩΤΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
“ΚΟΥΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΠΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΦΡΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ
AVON – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
ΔΥΝΑΜΙΣ ΡΟΔΟΥ ΕΠΕ
ΙΔΙΩΤΕΣ
Τα ονόματα των ιδιωτών υπάρχουν στο αρχείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου και δεν
δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.

 

Pin It on Pinterest