Κοιμηθείτε γυμνοί: Κάνει καλό στη σωματική και ψυχική σας υγεία

Οι περισσότερο από εμάς έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε με τις πιτζάμες μας, είτε αυτό σημαίνει ότι φοράμε κανονικές πιτζάμες, είτε ένα παλιό μπλουζάκι και μία σκισμένη φόρμα. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν πετούσαμε και αυτά τα ρούχα και ξαπλώναμε στο κρεβάτι φορώντας μόνο το άρωμά μας; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα μας έκανε καλό.

Ο ύπνος γίνεται καλύτερος
Το σώμα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να πέφτει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ύπνου και η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την ποιότητα του ύπνου. Οι πολύ ζεστές πιτζάμε μπορεί να κρατούν το σώμα πολύ ζεστό, αποτρέποντάς σας από το να πετύχετε την ιδανική θερμοκρασία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο στριφογύρισμα στο κρεβάτι και την ανησυχία. Το δέρμα λειτουργεί αρμονικά με το υπόλοιπο σώμα για να ρίξει την θερμοκρασία, οπότε τα ρούχα μπορεί να μην αφήνουν το σώμα να κάνει τη δουλειά του.

Η επαφή του δέρματος θα σας ηρεμήσει
Εάν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με τον/την σύντροφό σας θα επωφεληθείτε και οι δύο από τον ύπνο χωρίς ρούχα. Επαφή του σώματός σας ρίχνει την πίεση, μειώνει τα επίπεδα άγχους και γενικά μας κάνει πιο χαρούμενους.

Μπορεί να ερωτευτείτε λίγο παραπάνω τον/την σύντροφό σας
Έρευνα που έγινε το 2014 και έγινε ανάμεσα σε 1.000 παντρεμένους Βρετανούς, διαπίστωσε ότι όσοι κοιμούνταν γυμνοί ήταν πιο ευχαριστημένοι από τη σχέση τους. Πιο συγκεκριμένα, 57% των ανθρώπων που κοιμούνταν γυμνοί ανέφεραν ότι νιώθουν πιο χαρούμενοι στη σχέση τους, ενώ μόνο το 48% όσων κοιμούνταν με πιτζάμες ανέφεραν κάτι αντίστοιχο. Ο γυμνός ύπνος είναι πιο πιθανό, επίσης, να οδηγήσει και σε πιο έντονη σεξουαλική ζωή, κάτι που είναι καλό τόσο για τη σχέση σας, όσο και για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την ποιότητα του ύπνου σας.

Θα παίρνετε τον αέρα σας
Όταν κοιμάστε με παντελόνι δημιουργείτε ένα ζεστό και γόνιμο περιβάλλον για τα βακτήρια και τους μύκητες να αναπτυχθούν, κάτι που δεν θα συμβεί αν κοιμάστε γυμνοί (και έχετε πάντα καθαρά σεντόνια).

Πηγή : huffingtonpost.gr

Pin It on Pinterest

Share This