Με… κλήρωση θα γίνουν 1.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν στο στράτευμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν 1.000 περίπου προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις…


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Βηματοδότης πρόκειται για 1.000 άτομα τα οποία θα εργαστούν επί έναν χρόνο λαμβάνοντας τον κατώτατο μισθό έχοντας επιλεγεί μέσα από… κλήρωση! «Όσοι κληρωθούν θα λαμβάνουν τον κατώτερο στρατιωτικό μισθό, ήτοι 700 ως και 800 ευρώ», αναφέρει ο Βηματοδότης.
«Με τον τρόπο αυτόν λύνονται, όπως ειπώθηκε σε ειδική σύσκεψη στο Πεντάγωνο, δύο θέματα: και η επέκταση της θητείας για έναν χρόνο, έστω με αυτόν τον τρόπο, και η καταπολέμηση της ανεργίας για 1.000 νέους για έναν χρόνο. Αλλωστε οι εισηγήσεις των γενικών επιτελείων για 12μηνη θητεία έχουν παγώσει. Και ποιος θα τολμήσει να τις ξεπαγώσει σε προεκλογική περίοδο; Υπάρχει όμως και δεύτερη πρόταση για την ενίσχυση των στρατιωτικών σχηματισμών: η εθελοντική θητεία των γυναικών.

Το υπουργείο είναι έτοιμο να δώσει κίνητρα σε γυναίκες που θέλουν να καταταγούν εθελοντικά στις Ενοπλες Δυνάμεις. Η πρόταση αυτή απλώς ρίχτηκε στο τραπέζι από τους στρατιωτικούς αφού ώσπου να γίνει (αν γίνει) νόμος θα χρειαστεί αρκετός χρόνος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Pin It on Pinterest