Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία μετά την αφρικανική σκόνη

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από τη μία πλευρά θα είναι οι συννεφιές με λίγες πρόσκαιρες λασποβροχές ιδιαίτερα για τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Από την άλλη ξεκινάει σιγά σιγά αυτή η έντονη θερμή μεταφορά, η μεταφορά πολύ θερμών αέριων μαζών.

Σήμερα θα κάνει αρκετή ζέστη προς την περιοχή της Κρήτης.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αύριο όμως και κυρίως την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να κορυφώνεται η δράση του αρκετά ισχυρού αυτού κύματος.

Δυτικά, κεντρικά και νότια, κυρίως Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 34 έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Το κυριότερο στοιχείο της αφρικανικής σκόνης που θα πρέπει να σταθούμε, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, είναι ότι θα μας συντροφεύει τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Δεν φαίνονται ακραίες συγκεντρώσεις, τοπικά θα έχουμε τοπικές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ιδιαίτερα για την Πελοπόννησο , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θα έχει μία μεγάλη διάρκεια αυτό το επεισόδιο αφρικανικής σκόνης.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και αυτές θα κορυφώσουν την δράση τους μέσα στην άλλη εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη για να πάμε σε μια ομαλοποίηση της όλης κατάστασης.

Αυτό το επεισόδιο αφρικανικής σκόνης αλλά και το έντονο επεισόδιο μεταφοράς πολύ θερμών αέριων μαζών θα συνοδεύεται και από μπόρες ή τοπικές καταιγίδες κυρίως για την βόρεια Ελλάδα.

Στα δύο χωρισμένη η χώρα – Έρχεται κακοκαιρία
Σε ένα μικρό εύρος της χώρας μας θα συνυπάρχουν πολλά καιρικά φαινόμενα από τη μία πλευρά η βόρεια πλευρά θα δέχεται και αστάθεια, τα νοτιότερα τμήματα μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αλλά και γενικά υψηλές θερμοκρασίες.

Από Δευτέρα θα ξεκινήσει η εβδομάδα πάλι με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες και από Τετάρτη θα πάμε σε εκτόνωση του όλου αυτού φαινομένου.

Μας πλησιάζει μία κακοκαιρία από την κεντρική Ευρώπη η οποία θα απομακρύνει την αφρικανική σκόνη, θα ρίξει τη θερμοκρασία και θα φέρει και κάποιες βροχές.

Pin It on Pinterest