ΚΚΕ Ρόδου για Θέμη Καλαμάτα

Ο κ. Θέμης Καλαμάτας, υποδιευθυντής της αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, με την ιδιότητα του αντιπροσώπου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αξιωματικών της Αστυνομίας, προέβη σε μια δήλωση με την οποία αναπαράγει ψεύδη και προσθέτει νέες συκοφαντίες σε βάρος της μεγάλης κινητοποίησης που έγινε στην Αθήνα εναντίων της επίσκεψης Πομπέο και στην υπογραφή της επικίνδυνης συμφωνίας με τις ΗΠΑ για επέκταση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη χώρα μας και τη μεγαλύτερη εμπλοκής της στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Ο κ.Θ. Καλαμάτας αξιοποιώντας ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο αντιστρέφει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα, με χημικά και γκλοπ, σε μια πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, γυναίκες με παιδιά, ηλικιωμένοι κ.α. Η αφορμή για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής ήταν η συμβολική κίνηση ορισμένων διαδηλωτών να πετάξουν μπογιά στο άγαλμα Τρούμαν, όπου η παρουσία του αποτελεί προσβολή στους αγώνες του λαού μας γιατί βαρύνεται και με μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εφόσον ήταν ο πρόεδρος που έδωσε την εντολή της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Προφανώς αυτή η επίθεση των δυνάμεων καταστολής έγινε με κυβερνητική εντολή.

Ο κ. Θ. Καλαμάτας χαρακτηρίζει όσους διαδηλωτές προσπάθησαν να συγκρατήσουν επιτιθέμενους πάνοπλους ΜΑΤζήδες ως “μπράβους” για να ισχυριστεί ότι “δεν υπάρχουν πλέον συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις χωρίς πληρωμένους μπράβους”!. Αυτό είναι μια αισχρή συκοφαντία και ένας ανυπόστατος ισχυρισμός που στοχοποιεί το λαϊκό δικαίωμα στην διαμαρτυρία και στη διαδήλωση. Ο κ. Θ. Καλαμάτας όφειλε να γνωρίζει ότι στις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν υπάρχουν ούτε μπράβοι ούτε κουκουλοφόροι. Αυτούς ας τους αναζητήσει εκεί που βρίσκονται στην υπηρεσία εγκληματικών κυκλωμάτων, ακροδεξιών- ναζιστικών ομάδων και άλλων ύποπτων μηχανισμών τους οποίους χρησιμοποιούν και κατά απεργών εργαζομένων, αγωνιστών συνδικαλιστών.