ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Για τους εμβολιασμούς στη Ρόδο

Η κυβέρνηση ανοίγει τις πλατφόρες ανά ομάδες ή ανά ηλικίες για εμβολιασμό, δίνοντας την εντύπωση ότι όλα κυλούν ομαλά, αλλά οι περισσότεροι στη Ρόδο που επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού παίρνουν την απάντηση ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα.

Το άνοιγμα του Τουρισμού με αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας και την κυβέρνηση να εργαλειοποιεί την επιστήμη, υπαγορεύοντας στους ειδικούς «πρωτόκολλα» όπως βολεύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνουν τους εργαζόμενους και όλο το Ροδιακό λαό εκτεθειμένους στην πανδημία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το Νοσοκομείο της Ρόδου και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επαρκή, σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να πετά το μπαλάκι της ευθύνης στον ίδιο το λαό και να επιτάξει τις μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση.

Να εντάξει ιδιώτες γιατρούς και άλλους υγειονομικούς σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, κυρίως στην ΠΦΥ.

Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. 

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ