ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Άμεση καταβολή της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Οικ. 6995/231/2021, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 607/Β/16-2-2021,προβλέφθηκε η καταβολή δίμηνης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 534 ευρώ σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου που περιγράφεται στο άρθρο 1 με τον τίτλο «Δικαιούχοι Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού».

Στην προσπάθεια τους να αιτηθούν στο Π.Σ Εργάνη την ένταξη τους στην αποζημίωση, ορισμένοι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι το σύστημα δεν τους δέχεται, παρότι έχουν τα κριτήρια που αναφέρονται στο άρθρο 2 με τίτλο «Ύψος, διάρκεια και Προϋποθέσεις Λήψης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού»

Στο Π.Σ. Εργάνη ενώ δέχεται τις αιτήσεις εργαζομένων που αναφέρονται στις ειδικότητες των δικαιούχων, παρουσιάζεται το φαινόμενο να μη γίνονται δεκτές αιτήσεις άλλων εργαζομένων που δουλεύουν στην ίδια επιχείρηση με την ίδια ειδικότητα. Για παράδειγμα για άλλους πρώην εργαζόμενους της TUI στην Κέρκυρα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και για άλλους απορρίπτονται από το σύστημα, καθώς λαμβάνεται υπ’ όψιν και η χρονική διάρκεια της εργασίας τους κατά το 2019, κάτι όμως που δεν προκύπτει από πουθενά στο άρθρο 2 της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για την άμεση καταβολή της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους όλους του δικαιούχους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό.

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Στολτίδης Λεωνίδας

Συντυχάκης Μανώλης