ΚΚΕ: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα στη Ρόδο

Νέο μπαράζ διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εξαπολύσει οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο σε νοικοκυριά, που σήμερα με την εκτεταμένη ανεργία δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Μέχρι και το ρολόι ξηλώνουν φτάνοντας τον εκβιασμό στα άκρα.

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχουν φτάσει στα ύψη οι υποχρεώσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με τα πενιχρά βοηθήματα, ούτε με λιγοστά μεροκάματα και μισθούς που φτάνουν στο πάτο.

Η πρακτική που ακολουθείται είναι από το δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό να δίνονται εντολές διακοπής.

Αναλαμβάνουν στη συνέχεια οι πολυεθνικές εισπρακτικές εταιρείες την είσπραξη αναθέτοντας με τη σειρά τους το έργο σε δικηγορικά γραφεία.

Οι οχλήσεις είναι στην κυριολεξία καθημερινές, με απειλές προς τους οφειλέτες, ότι αν δεν εξοφλήσουν τις οφειλές θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ απειλούν και με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στο τουρισμό είναι άνεργοι και αρκετά μαγαζιά στην εστίαση και στο εμπόριο παραμένουν κλειστά. Για ποιους διακανονισμούς να συζητήσει κανείς όταν υπάρχει μηδέν εισόδημα, για ποιους όρους και για ποια κοινωνικά τιμολόγια;

Εδώ και τώρα ή κυβέρνηση να πάρει μέτρα απαγόρευσης διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία και τη νέα οικονομική κρίση. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Pin It on Pinterest

Share This