Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΚΚΕ στον Αρχάγγελο με θέμα «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στον Αρχάγγελο με θέμα «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη των ακινήτων με συγκεκριμένα κτηματολογικά στοιχεία, τα οποία έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο να ιδιωτικοποιηθούν.
Ο Γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ Τάκης Πότσος, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους οι ιδιωτικοποιήσεις και στο μέτωπο που εκτείνεται από τους πρόποδες της Τσαμπίκας, περνά από την περιοχή Σφουγγάρια και καταλήγει στα Στεγνά, δεν γίνεται για να ωφελήσει τους κατοίκους της περιοχής αυτής, αλλά γίνεται για να ωφεληθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η Ανάπτυξη έχει ταξική διάσταση και δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα υπέρ του κεφαλαίου και υπέρ των εργαζομένων.
Η προσέγγιση των ιδιωτικοποιήσεων από την οικονομική πλευρά, το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, το ρόλο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και των ΜΚΟ, έδωσε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Τις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους εργασίας και ο συσχετισμός τους με τις περιοχές όπου μεγάλες πολυεθνικές εταιρείας θησαυρίζουν με την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων αποκάλυψε η εισήγηση «Ρόδος μια Ειδική Οικονομική Ζώνη».
Αναδείχθηκε τελικά μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε, η ανάγκη να υπάρξει ένα κίνημα των εργαζομένων του Αρχαγγέλου για ν’αντισταθούν στις ιδιωτικοποιήσεις .Δεσμεύθηκαν επίσης άμεσα να οργανωθούν συσκέψεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας που ανήκει στον ίδιο τον λαό και όχι στα μονοπωλιακά συμφέροντα που παραδίδονται από τις κυβερνήσεις της αστικής διαχείρισης.

Pin It on Pinterest