Κιβωτός του Κόσμου: «Υπήρχε ειδική διατροφή για τον πατέρα Αντώνιο – Έδιναν ληγμένα τρόφιμα» λέει πρώην μαγείρισσα

Μια μητέρα που μαγείρευε στη «Κιβωτό του Κόσμου» και είχε την κόρη της να φιλοξενείτε εκεί, αναφέρθηκε στις συνθήκες διαβίωσης και τόνισε πως υπήρχε ειδική διατροφή για τα παιδιά και τον πατέρα Αντώνιο.

Μιλώντας στο Mega είπε πως «όταν ερχόταν στο σπίτι, ερχόταν και ήταν πεινασμένο γιατί πάνω μαγειρεύαμε φασόλια μαυρομάτικα και σαλάτες πατάτες για τα παιδάκια 2,5, 5 και 10 ετών γιατί έκαναν λέει νηστεία». «Yπήρχαν περίοδοι που μαγειρεύαμε κρέας, για τα παιδιά σπανίως, για τους υπόλοιπους ναι. Υπήρχε ειδική διατροφή για τον πατέρα Αντώνιο και όταν είχε καλεσμένους ή επώνυμους τα πράγματα αλλάζανε εντελώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι είδε μια κοινωνική λειτουργό που της ανακοίνωσε ότι για να γίνει δεκτή η κόρη της στο βρεφονηπιακό τμήμα, για να της πληρώνουν το μισό ενοίκιο και για να της δίνουν τρόφιμα, εκείνη ως αντάλλαγμα θα έπρεπε να εργάζεται εθελοντικά ως μαγείρισσα. Οι ίδιοι κανόνες ίσχυαν και για άλλους γονείς. Η δομή φιλοξενούσε τα παιδιά και οι γονείς εργάζονταν χωρίς χρήματα.

«Τους είπα ότι αυτή είναι μεσοβέζικη λύση. Μου είπαν εάν φύγετε από εδώ δεν θα σας δίνουμε το ενοίκιο ούτε τρόφιμα που ήταν ληγμένα, και τα φρούτα μας τα έδιναν σάπια», ανέφερε και σημείωσε ότι «επειδή έβλεπα ότι το παιδί άλλαζε συμπεριφορές μπήκα και είδα μπάχαλο, βρωμιά πολύ, τα παιδιά γυμνά, άλλα άρρωστα να κλαίνε και μια παιδαγωγός που δεν ήταν πάνω από 20 ετών».

Πηγή: megatv

Pin It on Pinterest

Share This