Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε ο 15χρονος που φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλική κακοποίησης

Ένας 15χρονος, ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο έδωσε κατάθεση στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι κι αυτός έχει πέσει θύμα κακοποίησης (σ.σ. και σεξουαλικής) από στέλεχος της ΜΚΟ, ενώ η περίπτωση του προέκυψε έπειτα από την κατάθεση του 19χρονου που άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων.

Να σημειώσουμε ότι «παρών» στην κατάθεση του ήταν και οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ., όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς το παιδί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχουν τα διαβιβαστεί τα στοιχεία – προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκαν από τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και στην οικία (σ.σ. στην περιοχή της Ραφήνας) που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε κτίριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, όπου είχαν δημιουργήσει διαμέρισμα ο ιδρυτής και η τέως πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που κατά πληροφορίες φτάνει τις 300.000 ευρώ σε μετρητά (σ.σ. δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές ποσό).

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα, την οποία φέρεται να επισκέφθηκε και να άδειασε την προηγούμενη εβδομάδα η Σταματία Γεωργαντή.

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This