Κινητοποίηση σε καταστήματα της Ρόδου για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας – Φωτογραφίες

Ξανά δημοσιεύεται το άρθρο από την κινητοποίηση  του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καθώς εκ παραδρομής δημοσιεύθηκαν από το rodosreport.gr μέσα φωτογραφίες περιοδείας του Γιώργου Υψηλάντη, ο οποίος δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση. 

Κινητοποίηση σε δύο μεγάλα εμπορικά καταστήματα της Ρόδου, τα Hondos Center και Sephora, οργανώθηκε σήμερα Κυριακή 4 Μάη με απόφαση του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου κόντρα στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας η οποία προωθείται με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη μια και τον εφαρμοστικό νόμο που ετοιμάζεται και με τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβουλίων από την άλλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδος είναι ανάμεσα στις τρεις τουριστικές περιοχές για τις οποίες το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου καθώς και ότι με εισήγηση του αντιπεριφέρειαρχη και Υποψηφίου Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου και απόφαση της Πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρατείνεται το ωράριο των καταστημάτων από τις 15 Μαρτίου μέχρι 15 Νοεμβρίου

Η κινητοποίηση που έγινε με την καθολική σχεδόν συμμετοχή των εργαζομένων στα καταστήματα αυτά, ανάγκασε την εργοδοσία να τα κρατήσει κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Έξω από τα δυο καταστήματα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενοι της ΠΑΣΕΒΕ για να συμπαρασταθούν στους απεργούς και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Κοντά στους απεργούς βρέθηκε και ο Τάκης Πότσος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου με τη Λαϊκή Συσπείρωση ο οποίος δήλωσε:

Η κινητοποίηση των εργαζομένων των δυο μεγάλων καταστημάτων της περιοχής μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν συνολικά οι εργαζόμενοι: Οργάνωση και αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική που συναποφασίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται από Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση είτε πρόκειται για την Περιφέρεια είτε για το Δήμο.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές χωρίς υποκριτικούς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς να τα διαχωρίζει σε τουριστικά ή μη. Το καταψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες που οργανώθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν πλέον πείρα. Μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας πολύ σημαντικής εκλογικής μάχης να την εκφράσουν και στην κάλπη ψηφίζοντας το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, γιατί έτσι πολλαπλασιάζουν τη δικιά τους δύναμή μέσα στο λαϊκό κίνημα.

Σχετική δήλωση έκανε χθες 3 Μάη και η Λίλα Καφαντάρη υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

 

Pin It on Pinterest