Κινητά και υπολογιστές μίλησαν – “Φωλιά κατασκόπων” το προξενείο στη Ρόδο

Πληθώρα σημαντικών πληροφοριών διακινούσαν οι δυο κατάσκοποι μέσω κυρίως των κινητών τηλεφώνων τους , τα οποία σαρώθηκαν απο τις Ελληνικές αρχές και εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία που συνέλλεγαν οι δυο κατάσκοποι εις βάρος της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, μέσω εφαρμογών των κινητών μεταφερόντουσαν απο τον μάγειρα του πλοίου ΣΤΑΥΡΟΣ στον συνεργάτη του στο προξενείο της Ρόδου δεκάδες πληροφορίες για τον Ελληνικό στόλο , τις θέσεις και τους αριθμούς των πλοίων , φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο , αριθμοί και στοιχεία Ελλήνων στρατιωτών που πήγαιναν στο Καστελλόριζο και πλήθος άλλων πληροφορίων .

Εντοπίστηκαν φωτογραφίες , βίντεο , μηνύματα εφαρμογών , ηχητικά μηνύματα , κατεβασμένα αρχεία , επισκέψεις σε ιστοσελίδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας για διασταύρωση των πληροφοριών που συγκέντρωνε ο μάγειρας και πολλά άλλα στοιχεία που θα ενταχθούν στις δικογραφίες με τα στοιχεία που ήδη έχει συγκεντρώσει η ΕΥΠ απο συνομιλίες που είχε καταγράψει.

Πρόκειται για αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο αλλά και μηνυμάτων μεγέθους άνω των 32GB.

Όλες οι πληροφορίες κατέληγαν στην Τουρκία απο γενικό γραμματέα του προξενείου στη Ρόδο.

Αν και η δράση του γραμματεία του προξενείου είχε επισημανθεί απο βουλευτή το 2017 για την ανθελληνική του δράση , ο ίδιος παρέμεινε στο Προξενείο της Ρόδου , δουλεύοντας στην ουσία για την Τουρκία ως κατάσκοπος και στρατολογώντας τον μάγειρα να δίνει κρίσιμα στοιχεία της άμυνας της χώρας μας.

Σε ένα τόσο κρίσιμο γεωγραφικό σημείο της Ελληνικής επικράτειας το Τουρκικό Προξενείο με τον γραμματέα ως κατάσκοπο, διαβίβαζε στην Τουρκία στοιχεία της Ελληνικής άμυνας με αποτέλεσμα οι Έλληνες στρατιώτες που φυλούσαν την πατρίδα απο στεριά και θάλασσα να είναι εκτεθειμένοι σε περαιτέρω κινδύνους.

Οι αρχές εξετάζουν και στοιχεία για να δουν αν το δίκτυο κατασκόπων είχε απλώσει τα πλοκάμια τους και σε άλλους πολίτες όπως ο μάγειρας που στρατολογήθηκε απο τον γραμματέα του Προξενείου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ